Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kopić ipak ostaje, predsjednik Huljaj mu je opet dao podršku!

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/ Miranda Cikotic/PIXSELL

Iako je u proteklim danima pregovarao s nekoliko trenera koji su trebali zamijeniti Željka Kopića na klupi Hajduka, Jasmin Huljaj ipak mu je odlučio dati još jednu šansu...

Dok su svi na Poljudu čekali ''bijeli dim'' i objavu tko će naslijediti Željka Kopića na klupi, ispostavilo se da dima uopće neće ni biti, tek malo magle koja je očito poslužila za prikrivanje unutarnjeg odmjeravanja snaga. Uoči popodnevnog treninga igračima se u svlačionici obratio predsjednik Jasmin Huljaj i rekao im da Željko Kopić ostaje trener te je time ova priča za njega očito završena. 

Predsjednik je stao  po drugi put iza trenera i zadržao ga na funkciji. Podsjetimo, nakon Gorice Kopić je ponudio ostavku koju Huljaj nije prihvatio, a sada ga je opet odlučio podržati, i to u trenutku kada se činilo da su mu dani odbrojani, jer su i Huljaj i sportski direktor Bjelanović razgovarali s potencijalnim kandidatima koji su ga trebali naslijediti. 

Zašto se onda predsjednik Hajduka predomislio? Je li želio pokazati ljudima u klubu i igračima koji su bili za Kopićevu smjenu da ne trpi pritiske, i da je samostalan u donošenju odluka? Je li želio ''kupiti'' još malo vremena kako bi prikupio sve potrebne informacije i pronašao adekvatnog kandidata? Jesu li mu ponuđena rješenja bila neprihvatljiva i zašto, zbog cijene, traženja prevelikih ovlasti...? 

Bilo kako bilo, Hajduk nastavlja sezonu s Kopićem na klupi, a kako će to izgledati u budućnosti teško je i zamisliti, a kamo li predvidjeti. Jer Kopićevim ostankom ne mijenja se baš ništa, a Hajduk je i dalje bremenit gomilom problema koje netko pod hitno mora početi rješavati.

Statistički gledano, Kopić potpisuje najgore rezultatsko razdoblje u novijoj povijesti kluba, ne samo da u prvih šest kola ove sezone nije upisao nijednu pobjedu, nego je u zadnjih 13 službenih utakmica upisao svega jednu, i to protiv slabašne Istre.

Ne manje važno, Kopić nema podršku svlačionice, a teško da će je ikad više i imati, jer i do igrača su došle informacije o njegovim razgovorima s upravom kluba i navijačima, tijekom kojih se žalio na njihovo nezalaganje.

A oni takve gafove ne zaboravljaju i ne opraštaju. Više puta su kazali kako im je ''pun kufer'' da se nakon svake loše utakmice na njih slije bijes navijača, a da Kopić ostaje neokrznut po strani i šuti, iako bi on trebao biti najodgovorniji za ovo što se događa. Na koncu, najveće je pitanje i s kakvim će kredibilitetom Kopić uopće ubuduće doći u svlačionicu pred igrače i pogledati ih u oči, kad svi sve znaju.

Kad se sve zbroji i oduzme, ispada kako je jedini adut na koga Kopić može računati podrška predsjednika Huljaja, no i taj adut je na klimavim nogama, jer i Kopić zna da je predsjednik pregovarao s nekolicinom trenera i šutio dva dana tražeći rješenje kojim bi ga zamijenio. 

Cijela ova priča na koncu jako sliči na traljavi pokušaj da se spasi neuspješan brak u kome se oba supružnika ponovno zaklinju na vjernost, a i jedan i dugi su svjesni da su u prošlosti već bili prevareni.

VIDI OVO: 9 zanimljivosti o Zlatku Daliću.

Komentari (97)
  • Bijeli cirkus ide dalje.....na zadovoljstvo svih nas, bit će još tone smijeha.....

    4. 9. 2018,   18:04
  • Eto tocno je onda to da Hajduk ide u 2 ligu i u jeftinu prodaju :) ! Javna tajna

    4. 9. 2018,   17:50
  • Nije se on predomislio nego ne moze naci nikog drugog da ga zamijeni. Realno, nitko se vise ne zeli blamirat ,

    4. 9. 2018,   18:06