Obavijesti

Sport

Komentari 21

Kopić: Koga želim u finalu? Ma finale mi je bila jedina želja...

Kopić: Koga želim u finalu? Ma finale mi je bila jedina želja...
1

Naravno da bih mijenjao plasman u finale Kupa za pobjedu nad Dinamom, tvrdi Goran Tomić, a Željko Kopić poručio je kako odlazak Letice u napad nije bio preveliki rizik

VIDEO

Hajduk je prvi finalist Hrvatskoga nogometnog kupa. Splićani su u dramatičnoj utakmici nakon penala svladali Lokomotivu 5-3 (1-1) i tako stigli u završni boj za Rabuzinovo sunce 23. svibnja u Vinkovcima protiv pobjednika drugog polufinala između Dinama i Rijeke (3. travnja na Maksimiru).

- Izuzetno zahtjevna utakmica, kao što smo očekivali. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, imali smo puno prigoda za gol, a mi smo cijelo vrijeme potencirali ofenzivu. No uz to smo bili stabilni prema natrag, spriječili njihove kontranapade, a tu oni imaju puno brzanaca koji mogu pobjeći - rekao je Željko Kopić pa dodao:

- Generalno sam zadovoljan, trkački i taktički smo sjajno odigrali utakmicu, psihološki moment je bio na visokoj razini. U konačnici smo zasluženo pobijedili i ušli u finale Kupa. Lokomotivi čestitam na odličnoj utakmici, želim im svako dobro u nastavku prvenstva.

U zadnjem napadu opet ste poslali Leticu u napad, je li to bio prevelik rizik?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pričali smo o tome na klupi, znali da je to zadnji napad na utakmici pa na koncu to i nije bio preveliki rizik.

Je li ovo vaša ponajbolja utakmica na klupi Hajduka?

- Dojam iz prvog poluvremena je jako dobar, u tom sam trenutku razmišljao kako je ovo jedna od naših najbojih utakmica. U nastavku je i Lokomotiva podigla kvalitetu igre. U produžecima nam je, jasno, prva misao bila ne primiti gol, ali generalno sam jako zadovoljan ovim dvobojem. Ispunili smo prvi cilj i ušli u finale Kupa.

Koga biste željeli u finalu Kupa - Dinamo ili Rijeku?

- Nemam nikakvih želja. Jedina želja mi je bila da pobijedimo u ovoj utakmici, presretan sam, sada smo u finalu Kupa. Imamo puno ozlijeđenih igrača, sada se oni moraju vratiti u optimalno stanje pa ćemo tek u svibnju razmišljati o finalu Kupa. A do tada nas čekaju još brojni izazovi u prvenstvu.

Je li bilo straha kako će vam se brojni promašaji osvetiti?

- Nije bilo straha. Igrali smo dobro, inzistirali smo na našoj igri, bili aktivni. I nakon primljenog gola smo se vratili, a naša kvaliteta igre davala mi je vjeru da će sve dobro završiti - rekao je Kopić.

Goran Tomić je bio vidno razočaran porazom nakon penala...

- Čestitam Hajduku na plasmanu u finale Kupa. Prvo poluvrijeme nismo bili dobro, očigledno je utakmica s Dinamom ostavila traga na nama. Onda smo nekim preinakama uspjeli uspostaviti ravnotežu, imali i svoje prigode. U produžecima smo bili ravnopravni, tu smo igrali i s dosta načetih igrača. Penali su lutrija, svojim igračima nemam što zamjeriti, a Hajduku još jednom čestitam na finalu - poručio je Goran Tomić pa nastavio:

- Nama je ovo bila treća utakmica protiv naših najboljih momčadi u samo osam dana. Mi nemamo potrebnu širinu igračkog kadra pa je uspjeh i što smo ušli s Hajdukom u 120 minuta prave borbe. Dapače, moji igrači su pokazali pravu reakciju od 46. minute, tada smo bili puno bolji.

Zašto Ivan Krstanović nije pucao penal?

- Trebao je. On je trebao biti naš peti izvođač, ali nažalost do toga nije došlo. Majer je uvijek zabijao, sada promašio, a nakon toga je sve krenulo u krivom smjeru.

Biste li mijenjali pobjedu nad Dinamom za plasman u finale Kupa?

- Naravno! Finale Kupa je ipak velik uspjeh, nekim se igračima takva utakmica događa jednom u životu - završio je Tomić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...