Obavijesti

Sport

Komentari 25

Korejac Son je hit Lige prvaka, a zamalo je završio u vojsci...

Korejac Son je hit Lige prvaka, a zamalo je završio u vojsci...
1

S tri je gola u četvrtfinalu protiv Manchester Cityja bio junak Tottenhama. Da prošle godine u rujnu nije osvojio Azijske igre s Južnom Korejom, sad bi sjajni Son bio na odsluženju vojnog roka

VIDEO

Son Heung-min je do četvrtfinalnih utakmica s Manchester Cityjem zabio samo gol u Ligi prvaka ove sezone. No, klasu je napadač iz Južne Koreje pokazao u tim utakmicama. Jedan gol u Londonu i dva na Etihadu.

- Junak sam Tottenhama, ovo je nevjerojatan osjećaj - pričao je nakon utakmice a onda ga je novinar rastužio. Rekao mu je kako zbog tri žuta kartona ne može igrati u prvoj utakmici polufinala protiv Ajaxa u 30. travnja u Londonu, Son za to nije znao.

Tottenham će tako u toj utakmici biti bez dva glavna napadača jer je Harry Kane zbog ozljede izvan stroja do kraja sezone, ali sjajni Son će barem moći igrati u uzvratu. U srijedu navečer bio mu je vjerojatno drugi najsretniji dan u karijeri, a prvi je bez ikakve dvojbe bio u rujnu prošle godine. Igrao je s Južnom Korejom finale Azijskih igara protiv Japana.

Svi u Južnoj Koreji po zakonu moraju odslužiti vojni rok do 28. godine, a samo pobjednici Olimpijskih igara i Azijskih igara dobivaju posebno izuzeće. Kako je Sonu 26, više nije bilo popravnog. Bilo je ili pobjeda ili vojska. Son je bio kapetan, pobijedili su 2-1, a on je nakon utakmice zaplakao od sreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da Južna Koreja nije dobila to finale, Sona ne bi bilo u utakmicama četvrtfinala protiv Cityja, bio bi u vojsci. Plakao je taj dan nakon osvajanja Azijskih igara kao malo dijete, čak i u svlačionici satima nakon kraja finala. Tako su nekako plakali i navijači “građana”, koji su bili uvjereni kako će lako preskočiti Spurse u četvrtfinalu Lige prvaka.

Son je inače u Tottenham došao 2015. iz Bayer Leverkusena u kojemu mu je suigrač bio naš Tin Jedvaj. Spursi su za njega platiti 25,5 milijuna eura te je postao najskuplji azijski igrač u povijesti. S vrha je nakon 14 godina skinuo Japanca Hidetoshija Nakatu, a sada je Son i najbolji azijski strijelac u povijesti Premiershipa. Zbog njega su Azijci još više zavoljeli otočki nogomet.

- Za njega imam samo riječi hvale, bio je super suigrač - kaže nam Tin Jedvaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića