Obavijesti

Sport

Komentari 6

Košarkaši pod pritiskom: Ako Mađari ne padnu, zbogom SP!

Košarkaši pod pritiskom: Ako Mađari ne padnu, zbogom SP!
1

Katić ima velikih problema s koljenima te ona ne bi mogla izdržati ovaj ritam, objasnio je Martin Junaković otkaz svog kolege, a dotakao se i Šarića: On bi se snašao da ga padobranom baciš bilo gdje na svijetu!

VIDEO

Odabranici izbornika Dražena Anzulovića i nisu baš u bajnoj situaciji, u rujnu su u najjačem sastavu izgubili od Poljske i Litve, a Hrvatska će večeras od 18 sati (HRT 2, Sport Klub 3) u Gradskom Vrtu u Osijeku odmjeriti snage s Mađarskom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. Pobjeda je - imperativ! A Zula se pobjedi nada - uz pomoć navijača:

- Nadam se da ćemo, uz sav respekt protivniku, uz pomoć publike i ovaj put dobiti utakmicu. A ako ćemo imati obranu na najvišem nivou, siguran sam da će nam napad iz tog dobiti sigurnost i kvalitetu.

A u svom sastavu izbornik ima razigravača s 22,1 poenom te 6,6 asistencija u prosjeku. Zvuče to kao brojke NBA igrača, kakve se rijetko vide u Europi, no zapravo se radi o Martinu Junakoviću, 'jedinici' Šibenika te najboljem strijelcu hrvatske Premijer lige, koji u rujnu nije imao neku ulogu u momčadi, no nedostatkom NBA igrača uskače u prednji plan. 

- Nije bilo ni realno očekivati da ću imati ulogu pokraj igrača koji su bili u momčadi u rujnu, a sada je drukčija situacija te mislim da ću morati doprinijeti energijom te dignuti obranu na veću razinu nego u klubu i razigravati suigrače. Sebe stavljam u drugi plan - započeo je Junaković, koji je u karijeri nosio dresove hrvatskih velikana poput Cibone i Cedevite, a u potonjem je klubu igrao i sa sadašnjim reprezentativnim kolegom, Jakovom Mustapićem, koji je u rujnu u nekim utakmicama imao ključnu ulogu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#osisajmenatutu #mladibalotelli #musaka 🏀🤟🛵

A post shared by Martin Junaković (@martinjunakovic) on

Uz to što će Zula u Gradskom vrtu večeras igrati bez Babe, Šarića i društva, kao i euroligaških igrača, preko vikenda je ostao i bez razigravača Tonija Katića, najboljeg asistenta hrvatskog prvenstva, koji je otkazao zbog ozljede, a potom - zaigrao za klub. No Junaković je objasnio situaciju:

-  Mislim da je način na koji se taj otkaz interpretirao pogrešan, Toni ima velikih problema s koljenima te ona ne bi mogla izdržati ovaj ritam utakmica i treninga, kao niti put u Litvu. U klubu ga se maksimalno dozira i trenira s njim po prilagođenom programu.

A popis igrača komentirao je i bivši reprezentativac, Roko Leni Ukić, koji je za Arenasport rekao kako ne razumije preskakanje nekih renomiranih igrača.

- Ne znam za to, no izbornik se odlučio za igrače za koje se odlučio. Nas je sada 14, a na nama je da opravdamo to pristupom, željom, voljom i fanatizmom te da se pokušamo izvući iz ove situacije.

A Junaković, rođeni Šibenčanin, generacija je Darija Šarića, koji je nedavno razmijenjen iz Philadelphije u Minnesota Timberwolvese, skupa su igrali kasnije i u Ciboni, a kako kaže Martin, Šiši bi se prilagodio bilo gdje na svijetu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏀 #mladici #balotelli

A post shared by Martin Junaković (@martinjunakovic) on

- Dario i ja komuniciramo na dnevnoj bazi, a u početku mu je, naravno, bio šok, kao što bi bio i svakome tko je u nekom mjestu živio dvije ili tri godine - kazao je 24-godišnjak, a onda šaljivo zaključio:

- On bi se snašao da ga padobranom baciš bilo gdje na svijetu!

Šibenik: GKK Šibenik protiv KK Alkar u 5. kolu HT Premijer košarkaške lige
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima