Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Košarku je igrao sa smiješkom: Oprostio se legendarni Ginobili

None Foto: Aaron Vincent Elkaim/Press Association/PIXSELL 6

NAKON 16 NBA SEZONA Argentinac Manu Ginobili (41), objavio je kraj karijere. Veliki Manu igrao je 23 godine, od toga 16 u San Antonio Spursima u koje je stigao iz Virtusa davne 2002. godine...

Jedan od rijetkih košarkaških romantičara, čovjek koji je imao onaj poseban vic u igri, a košarku u malom prstu, objavio je kraj karijere.

Ono što je Leo Messi na zelenom terenu, to je bio Manu Ginobili na parketu. Čovjek koji čini razliku i koji drugačije od svih vodi loptu, drugačije dribla, drugačije šutira.

Sve nekako na poseban, njegov način...

London 2012 - Basketball - Argentinien - USA | Autor: Friso Gentsch/DPA/PIXSELL Foto: Friso Gentsch/DPA/PIXSELL

Hvala svima, ali gotovo je

Manu Ginobili (41) prestaje igrati nakon pune 23 godine...

- Veliko hvala svima (obitelji, suigračima, prijateljima, trenerima, navijačima) koji su se bili dio mog života u posljednje 23 godine. Ovo je bilo fenomenalno putovanje, bolje od mojih najluđih snova - objavio je Ginobili na Twitteru.

Nakon što je 2002. godine stigao iz bolonjskog Virtusa u NBA,

Ginobili je tijekom 16 godina u San Antonio Spursima osvojio četiri naslova prvaka (2003., 2005., 2007. i 2014.).

Dvaput je bio NBA All Star, s argentinskom reprezentacijom 2004. godine u Ateni osvojio je naslov olimpijskog pobjednika, a u bogatoj kolekciji nagrada ima i onu MVP-a Eurolige. 

Nadali su se Spursi kako bi Ginobili mogao odigrati i 17. sezonu u NBA ligi, ali to se neće dogoditi. Veliki Argentinac koji je košarku igrao sa smiješkom, odlučio je da je gotovo.

Uživajte...

Komentari (22)
  • Posljednji romantik...barem za nas"malo starije".

    27. 8. 2018,   21:50
  • Jedan od onih sportaša kojega svi vole i cijene(barem oni koji u ovom slučaju imaju veze sa košarkom).Eto sa današnjim danom i službeno su Spursi ostali bez svoje legendarne trojke.Usudio bi se reći jedan od top 10 neameričkih igrača ikada....Sretno u mirovini i valjda će se odvažiti krenuti i u trenerske vode.

    27. 8. 2018,   22:11
  • Kaj je trebo cmoljit i suze ronit pa se na njih poskliznut i slomit kuk il si arkadu razbit?

    27. 8. 2018,   22:07