Obavijesti

Sport

Komentari 23

Kosovo na Euru?! Bivši igrač Dinama predvodi europski hit

Kosovo na Euru?! Bivši igrač Dinama predvodi europski hit
4

Kosovo će priliku da izbori Euro imati i preko Lige nacija, ali puno lakše će do EP-a preko kvalifikacija. Do kraja ih čekaju domaće utakmice protiv Engleza i Crnogoraca i gostovanje kod Čeha

VIDEO

Englezima doma u kvalifikacijskim utakmicama od 2007. godine i Hrvatske na Wembleyu nitko nije zabio tri gola, sve do dolaska Kosova na Otok. Ostavili su sjajan dojam u Southamptonu, na kraju su izgubili 5-3, ali Englezi su ih itekako zapamtili.

- Kosovo je europska senzacija. Sretan sam zbog sve što rade u ovim kvalifikacijama. Mislim da na kraju možemo do Eura - rekao je Ardian Kozniku, bivši napadač Dinama i Hajduka.

Kozniku je igrao za Hrvatsku, ali ima i dva nastupa za reprezentaciju Kosova. Pozorno prati sve što se događa u ovim kvalifikacijama. Kosovo je u subotu u Prištini pobijedilo Češku 2-1. Ta bi pobjeda na kraju mogla biti ključna u borbi za drugo mjesto. Česi imaju samo bod prednost ispred trećeplasiranih Kosovara.

Bernard Challandes, švicarski trener, je od 2018. godine izbornik Kosova. Kosovo je pod njegovim vodstvom od 2018. godine odigralo 15 utakmica, a poraz od Engleza bio im je prvi. Švicarac ima sjajnu statistiku, ali Kozniku ističe igrače kao glavnu snagu.

- Njihova zasluga je velika. Oni se doista bore herojski i junački za svoju zemlju. Ovo protiv Engleza i Čeha je bilo odlično - kaže Kozniku.

Kosovo će priliku da izbori Euro imati i preko Lige nacija, ali puno lakše će do EP-a preko kvalifikacija. Do kraja ih čekaju domaće utakmice protiv Engleza i Crnogoraca i gostovanje kod Čeha. Studeni će biti mjesec odluke, bila bi senzacija da Kosovo izbori plasman na Euro, ali šanse za to su sad realne.

Jedan od ključnih igrača je Amir Rrahmani. Bivši dinamovac, od ovoga ljeta igrač Verone, kapetan je i lider ove momčadi. Kosovo je daleko iza sebe ostavilo Crnu Goru i Bugarsku, a na početku kvalifikacija bili su totalni autsajderi. Od autsajdera do senzacije, treba im malo sreće, i eto ih u ždrijebu za Euro 2020. godine.

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu