Obavijesti

Sport

Komentari 30

Kova, napokon! Kovačić zabio nakon više od dvije godine...

Kova, napokon! Kovačić zabio nakon više od dvije godine...
5

Sjajne lopte i asistencije dijeli kao od šale, ali lopta nikako nije htjela u mrežu. Sve do danas. Mateo Kovačić je zabio Valenciji, a ovo mu je ukupno 19. u karijeri i prvi u dresu Chelseaja...

VIDEO

Ljeto, 2017. Real igra protiv Barcelone na ljetnim pripremama u SAD-u. Ivan Rakitić zabija za vodstvo Katalonaca, a Mateo Kovačić (25) je izjednačio na 1-1. Zašto to sad spominjemo? E pa, Kova je danas zabio prvi gol nakon čak 857 dana posta i te utakmice protiv Barcelone! Što se tiče službenih golova, posljednji je zabio 29. siječnja 2017. u pobjedi Real Madrida, nad Sociedadom. Trebalo mu je čak 145 utakmica...

Žrtva je Valencia u 5. kolu grupne faze Lige prvaka, a Mateo je lijepo zabio pogodivši desni donji kut za 1-1. Na kraju je susret završio 2-2, a Chelsea će u posljednjem kolu protiv Lillea igrati za osminu finala.

Ove sezone igra zaista fantastično, i možemo slobodno reći, igra nogomet karijere. Trener Frank Lampard ga hvali na sva zvona i nezamjenjiv je u prvoj postavi. Englezi su inzistirali na njegovom dolasku, bio je standardan i kod Sarrija i kod Lamparda, što samo pokazuje koliko je kvalitetan veznjak. 

Sjajne lopte i asistencije dijeli kao od šale, ali lopta nikako nije htjela u mrežu. Sve do danas. Ovo mu je ukupno 19. u karijeri i zanimljivo je da je skoro osvojio više trofeja (16) u karijeri nego što je zabio golova!

Za Hrvatsku je zabio jedan (Gibraltaru 2015. godine), za Inter šest komada, za Real četiri te za Dinamo sedam. 

Champions League - Group H - Valencia v Chelsea

Ovo mu je prvijenac u Chelseaju, a svojim igrama je to itekako zaslužio. Navijači ga obožavaju, najstandardniji je igrač 'plavaca', a sada sada je i gol napokon stigao. Kova je oduvijek pokazivao nevjerojatan talent, ali moramo priznati da smo očekivali nešto ranije njegov iskorak. U Interu i Realu je na bljeskove pokazivao ono što očekujemo od njega da stalno radi, a onda je Lampard shvatio kako ga može iskoristiti. Premjestio ga je na zadnjeg veznog i apsolutno pogodio. Kova je odmah procvjetao, neumorni je motor na sredini terena koji hrani loptama svoju momčad, a točnost dodavanja je zaista na nevjerojatnoj razini.

Protiv Cityja je prema SofaScore ocjeni bio najbolji igrač iz obje momčadi u s ocjenom 8,0, a samo je još N'Golo Kante imao ocjenu višu od 7,5.

Champions League - Group H - Valencia v Chelsea

Isto tako, uz Fernandinha i Azpilicuetu je imao najviše oduzetih lopti (četiri), a utakmicu je predvodio u još kategorija. Imao je najviše dodira na utakmici, najviše točnih dodavanja (za čak devet više od sljedećeg, Fikaya Tomorija), a dominirao je i u duelima. Sudjelovao je u najviše duela (16), a bio je bolji u čak 12! Isto tako, imao je i najviše uspješnih driblinga, čak pet. I to sve protiv jednog od najboljih veznih redova na svijetu... Apsolutno dominantan, a hrvatski maestro! S pravom se možemo pitati jesmo li napokon dobiti Modrićevog nasljednika?

Luka Modrić i Vlašić zabili za vikend, Brozović asistirao. Naši veznjaci briljiraju ove sezone i izbornik Zlatko Dalić će imati slatke briga oko slaganja prve postave na Europskom prvenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.