Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kovač je prvi na listi uzroka krize u minhenskom Bayernu...

Kovač je prvi na listi uzroka krize u minhenskom Bayernu...
1

Utakmica protiv Benfice na Allianz Areni za Kovača će biti prva, a možda i posljednja u nizu 'biti ili ne biti'. Igračima je već održao oproštajni govor, ali mora obraniti hrvatsko u sebi i boriti se do posljednjeg trenutka

VIDEO

Bayernova kriza je na vrhuncu, a sve je bliže dan kad će se, dosad samo teške riječi, početi provoditi u djela. Tako je prvi na listi za odstrel hrvatski trener Niko Kovač.

Kovačev dan D: Bayernu treba samo bod za prolazak skupine
Kovačev dan D: Bayernu treba samo bod za prolazak skupine

Kako prenosi kineska agencija Xinhua, Bayern mora realno pogledati na trenutno situaciju i krenuti u sanaciju pogrešaka. Niko Kovač doveden je kao osvježenje nakon što je minhenskom klubu uzeo finale njemačkog Kupa s Eintrachtom (1-3).

Je li odluka o dovođenju ipak neiskusnog trenera bila dobra? Izgleda kako je to pogreška na obje strane. Bavarci nisu računali na to kako se njihova 'napuhana' ekipa počela raspadati krajem prošle sezone kad su izgubili u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida. Još jedan šamar uputio im je Kovač u spomenutom finalu Kupa s Frankfurtom, a kasnije hrvatski trener nije mogao odbiti priliku zasjesti na klupu kluba u kojem je proveo najljepše nogometne dane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
International Champions Cup - Bayern Munich v Paris St Germain

Možda je trebao razmisliti i voditi se logikom bivšeg trenera LeipzigaRalpha Hasenhüttla, koji je rekao kako mu fali iskustva u radu na ovako visokoj razini i odbio voditi Bayern prošlog ljeta. Kovač je odlučio svoje prvo iskustvo u klubu na najvišoj razini skupiti u Bayernu, ali nije bio svjestan kakvo ga stanje čeka u svlačionici. 

Bayernove zvijezde nisu mogle prihvatiti kovačevu strategiju rotacije i bilo im je ispod časti sjediti na klupi. Pokazalo se kako su sami sebi ispred kluba, a Kovač nema autoritet kojim bi uspio održati ravnotežu u svlačionici. Timski duh nije uspostavljen, a zvijezde poput Boatenga, Lewandowskog, Riberyja, Rodrigueza, Müllera i Hummelsa išli su protiv trenerovog autoriteta i nisu bili upozoreni od strane kluba

Igrači su protiv Nike Kovača?! Otkaz je samo pitanje dana...
Igrači su protiv Nike Kovača?! Otkaz je samo pitanje dana...

.

Nadalje, stanje u svlačionici bilo je prilično staro, a oni mlađi koji bi mogli naslijediti senatore uglavnom su ozlijeđeni. Klub je produžio ugovore Francku Riberyju (35) i Arjenu Robbenu (34) i nisu krenuli u svojevrsnu smjenu generacija. Mladi igrači poput Tolissa, Gnabryja i Komana imaju velikih problema s ozljedama, a kad im se u tome priključe iskusniji pojedinci poput Rafinhe, Thiaga Alcantare i Jamesa Rodrigueza, Kovač ima velikih problema. Vapio je hrvatski trener za pojačanjima, ali nije ih dobio. 

Uprava kluba stala je iza Kovača pred novinarima i pokazala mu podršku, a Uli Hoeness je rekao kako će Kovač bez obzira na sve voditi Bayern u utakmici Lige prvaka protiv Benfice na Allianz Areni. Vjerojatno je to prva u nizu Kovačevih 'biti ili ne biti' utakmica na klupi minhenskog kluba.

Ima herpes od stresa! Kovač je gotov, dolaze Wenger ili Zizou
Ima herpes od stresa! Kovač je gotov, dolaze Wenger ili Zizou

Izgleda kako su poznata i nova rješenja. Nakon prvog Kovačevog kiksa na klupu bi trebali zasjesti Hermann Gerland Peter Hermann koji rade u omladinskom pogonu Bayerna. A tada slijedi odluka o pravom preuzimanju. Bayernu se ne bi trebao dogoditi 'slučaj Solari' kao kod Reala jer već imaju spremna rješenja za mjesto prvog trenera, samo treba odlučiti koji će preuzeti kormilo. 

Kao prvi favorit spominje se Arsene Wenger, bivši trener Arsenala. Ima dugogodišnje iskustvo u Premierligi, a rekao je kako želi dodati novo poglavlje u svojoj karijeri. Spominjao se i bivši trener Real Madrida , Zinedine Zidane. On je, za razliku od Kovača, svoj prvi veliki trenerski posao odradio odlično, ali pitanje je bi li prihvatio posao u lagano posrnulom Bayernu..

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka