Obavijesti

Sport

Komentari 17

Kovač: Neće biti kraj svijeta ako ne osvojimo prvenstvo

Kovač: Neće biti kraj svijeta ako ne osvojimo prvenstvo
2

Kada sam preuzeo Bayern, tu je živio isti nogometni sistem još iz vremena Louis van Gaala. Pojedine su ga kolege u međuvremenu nešto modificirale, ponajprije Guardiola, ali je funkcionirao, rekao je Kovač...

VIDEO

Pred Nikom Kovačom i Bayernom utakmice sezone je u subotu. Bavarci više nemaju pravo na kiks, ako pobijede Borussiju doći će jako blizu obrani naslov. A ako izgube, e to će već biti problem jer će Dortmund pobjeći na pet bodova razlike.

No, to Niku Kovača previše ne brine. Hrvatski trener poprilično je iznenadio novinare i rekao da neće biti ništa strašno ako ne uspiju osvojiti prvenstvo ove godine, s čime se navijači naravno ne slažu.

Bundesliga - SC Freiburg v Bayern Munich

- Ne! I neće se ništa prestrašno dogoditi ako ne osvojimo naslov prvaka Njemačke. Ali naravno da ga želimo. Mi smo sportaši. Borili smo se i borit ćemo se. Kasnili smo devet bodova, ali smo se vratili u igru - rekao je Kovač.

Bayern je prošao ove sezone kroz svakakve turbulencije, Borussia im je bježala čak devet bodova, igrači su bili protiv Kovača, ali uspjeli su se nekako stabilizirati. Kada smo pomislili da je sve sjelo na svoje mjesto, Liverpool je Niki zadao bolan udarac izbacivši ih iz osmine finala Lige prvaka. No Kovač smatra kako on nije previše kriv zbog toga, a razlog je isti nogometni sistem koji je već godinama prisutan.

- Kada sam preuzeo Bayern, tu je živio isti nogometni sistem još iz vremena Louis van Gaala. Pojedine su ga kolege u međuvremenu nešto modificirale, ponajprije Guardiola, ali je funkcionirao. Budući da se momčad odlično osjećala unutar svojih zadaća, nije bilo potrebe stvarati nešto novo. Da sam krenuo tim smjerom, samo bih zbunio igrače i učinio ih nesigurnima - priča Niko. Mnogi su ove sezone kritizirali i neučinkovitost Bavaraca, a Kovač ih je jednom rečenicom demantirao.

- Ako ćemo o činjenicama, u 27 prvenstvenih nastupa smo zabili 69 pogodaka. Prošle godine ih je u isto toliko utakmica bilo 66. Toliko o tome kako smo bezidejni u napadu i da smo u tom dijelu igre pali

No, treba priznati da se bivši hrvatski izbornik borio s dosta stvari, a i to da su relativno stara momčad sastavljena od igrača koji su bili na vrhuncu prije nekoliko godina. Klub čeka žešći remont na ljeto, očekuje se odlazak mnogih igrača, ali i dolazak mnogih. 

Dok Kovač priprema igrače za Borussiju, u medijima su se pojavile informacije da je Jose Mourinho glavni kandidat za trenera Bayerna, a da je samo pitanje vremena kada će hrvatski trener napustiti klub..

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica