Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kovač odmarao igrače i kiksao: Bayern promašivao u derbiju

Kovač odmarao igrače i kiksao: Bayern promašivao u derbiju
1

Bayern je prvo poluvrijeme utakmice s Augsburgom odigrao 0:0, a da je semafor kojim slučajem pokazivao 3:0 ili 4:0, ne bi gostujući nogometaši imali argumenata za prigovor

VIDEO

Bayern nije uspio zadržati stopostotan učinak! Trener Niko Kovač na teren poslao momčad u kojoj nije bilo Lewandowskog, Riberyja, Jamesa, Thiaga, Boatenga i Alabe, a taj "Bjeličin pristup" ligaškim dvobojima obio se o glavu hrvatskom treneru.

Augsburg se iz Münchena vraća s bodom, završilo je 1:1 nakon što su gosti šokirali navijače na Allianz Areni u 87. minuti zabivši pogodak za izjednačenje. Strijelac je bio Götze, a bio je to šesti uzastopni ligaški domaći susret u kojem je Bayern primio pogodak što im se nije dogodilo od sezone 2008./09. i trenera Jürgena Klinsmanna.

Za Bayern je pogodak postigao Arjen Robben početkom nastavka. Bio je to njegov 98. ligaški gol u dresu Bayerna čime se na sedmoj poziciji ljestvice stranih strijelaca izjednačio s Aubameyangom i Bum-Kun Chaom.

Nekoliko minuta prije izjednačujućeg pogotka Augsburga, Bayernu je poništen gol zbog zaleđa. Ribery je bio u nedozvoljenoj poziciji i pogodak je opravdano anuliran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, Bayern je prvo poluvrijeme utakmice s Augsburgom odigrao 0:0, a da je semafor kojim slučajem pokazivao 3:0 ili 4:0, ne bi gostujući nogometaši imali argumenata za prigovor.

Ušao je bavarski sastav malo sporije u susret, to stoji. Ali kako je vrijeme odmicalo, sve su više stezali obruč oko Augsburgovog gola i pogodak je visio u zraku. No, u uvodnih 45 minuta nije ništa ušlo. U promašajima je prednjačio Wagner, najveću je šansu promašio u 42. minuti kad je iskoristio krivo dodavanje suparničke obrane i izašao 1 na 1 s vratarom, ali mu je Luthe obranio.

Osim njega, u strijelce se mogao upisati i Sanches, no njegove bombe, bilo dalekometne ili iz neposredne blizine, fijukale su oko gola. A Gnabry jednostavno nije imao sreće. Njemu je Luthe fantastično obranio pokušaj u 44. minuti.

Drugo je poluvrijeme krenulo vatreno. Augsburg je u jednom trenutku tražio kazneni udarac zbog igranja rukom u šesnaestercu Bayerna, a već u drugom je vadio loptu iz vlastite mreže. Gnabry je napravio veliki dio posla, dodao Robbenu koji je malo oklijevao, ljuljao obranu Augsburga i onda zakucao loptu pod gredu. Samo koju minutu kasnije Bayern je mogao povećati vodstvo, ali Sanches opet nije uspio zabiti.

I išlo je to tako do pred sam kraj, činilo se da će Bayern uzeti rutinski nova tri boda, ali Augsburg ih je uspio iznenaditi.

Nastavljaju se pak muke po Schalkeu. Sastav iz Gelsenkirchena upisao je i peti poraz u isto toliko kola i drži čvrsto posljednju poziciju. Novi neuspjeh upisali su kod Freiburga gdje su izgubili 0:1 uz pogodak Niederlechnera u 52. minuti.

Hoffenheim je slavio u gostima kod Hannovera 3:1, ali Andrej Kramarić nije se upisao u strijelce. Ušao je u 65. minuti pri rezultatu 2:1. Za Hoffenheim su zabili Brenet u 20., Kaderabek u 49. i Belfodil u 94. minuti, a Fullkrug je u 55. smanjio iz penala.

U derbiju neporaženi, Werder je svladao Herthu 3:1. Harnik, Veljković te Kruse iz penala tresli su mrežu gostiju iz Berlina, a za njih je gol postigao Dilrosun na asistenciju Ibiševića.

Monaco blizu dna

Monaco djeluje neprepoznatljivo u novoj sezoni. Aktualni francuski doprvak prvu i jedinu pobjedu u tekućoj sezoni upisao je u prvom kolu kad je na gostovanju svladao Nantes 3:1. Ali da nešto nije u redu najavio je Superkup u kojem ih je s visokih 4:0 porazio PSG.

Nakon te spomenute pobjede upisali su tri remija te četiri poraza od čega tri u ligi. I na nepotpunoj tablici se nalaze na zabrinjavajućem 16. mjestu, samo dva iznad crvene crte. A šest bodova u sedam kola je i više nego skroman učinak.

Posljednji kiks dogodio im se večeras kad su kod kuće izgubili od Angersa 1:0. Jedini gol na utakmici zabio je Bahoken u 27. minuti. Imao je Monaco prividnu dominaciju (67 posto posjed lopte), ali od sedam udaraca ni jedan nije otišao u okvir. A tako se ne može dati gol... Prvi put im se to dogodilo nakon svibnja 2010. godine i utakmice s Lyonom!

Danijel Subašić opet nije nastupio za kneževe zbog ozljede. Dok se hrvatski reprezentativac vrati, mogao bi Monaco upasti u još veće probleme.

Nice je u gostima svladala Nantes 2:1 zahvaljujući golovima Jalleta u 31. i Makenga u 69. dok je za kanarince u 57. izjednačio Sala.

U španjolskoj Primeri Espanyol je kod kuće svladao Eibar 1:0, a jedini gol zabio je Hermoso u 68. minuti.

VIDI OVO! Suigrači i kolege čestitali Luki: Bravo, zaslužio si ovo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu