Obavijesti

Sport

Komentari 985

Bezidejna Hrvatska remizirala u Bakuu: Žuti nadmudrio Niku

Bezidejna Hrvatska remizirala u Bakuu: Žuti nadmudrio Niku
1

Napadala je, pucala, ali nikako nije uspjela zabiti pobjedonosni gol. Hrvatska je odigrala samo 0-0 kod Azerbajdžana. Prosinečki je nastavio niz neporaženosti

VIDEO

Azerbajdžan je trebao biti naša meč-lopta, a pretvorio se u blijedu partiju hrvatske nogometne reprezentacije. "Kockasti" jesu 90 minuta bliže Euru u Francuskoj, ali su i stvorili puno pitanja izborniku Niki Kovaču nakon skromnih 0-0 u Bakuu. To je drugi put u povijesti da Hrvatska nije pobijedila neku reprezentaciju izvan Fifinih Top 100.

Robert Prosinečki nadmudrio je tako nekadašnjeg suigrača Niku Kovača nastavivši niz nepobjedivosti otkako je preuzeo klupu reprezentacije Azerbajdžana. I ne samo to, nije primio gol u trećoj utakmici. Hrvatska će bodove koji će je sasvim približiti Francuskoj morati tražiti u nedjelju u Oslu protiv Norveške.

Mandžukić neraspoložen, Vrsaljko i Perišić prijetili

Kako je počela utakmica u Bakuu, činilo se da će "kockasti" u plavom izdanju efikasno zaključiti ovaj ispit, baš kao i prvu utakmicu u Osijeku prošlog listopada, kad smo osrednju europsku reprezentaciju ispratili sa šest golova u mreži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Modrić je sjajnom loptom u drugoj minuti proigrao Mandžukića koji je bio neometan na desetak metara od gola, ali je požurio i promašio okvir. Bila je to samo najava dekoncentriranog nastupa novog igrača Juventusa. Nije imao svoj dan. Zaokružio je vrlo slab ulazak u sezonu.

Nakon 20-ak minuta igre na Bakcell Areni pred desetak tisuća navijača postalo je jasno da će takve šanse, kakvu je propustio Mandžo, postati vrlo rijetke.

Azeri su djelovali neprobojno s gustim zidom ispred gola, a probio ga je u nekoliko navrata raspoloženi Šime Vrsaljko koji je jednom dao Perišiću, a jednom i sam okušao udarac. No oba šuta nisu bila prave jačine i preciznosti kako bi svladala golmana Agajeva.

Razigrani Azeri stvorili probleme

Prosinečki je na poluvremenu "namirisao krv" i potjerao izabranike na ofenzivni početak drugog dijela pa je Subašić morao spašavati gol nakon udarca Nazarova.

Ta šansa kao da je razbudila Hrvatsku, Perišić je već u sljedećem napadu u 48. minuti pogodio prečku pokušavši pronaći Mandžukića. Pronalazili su Mandžu i Perišić i Rakitić, ali umjesto pravog udarca hrvatska 17-ica pokušavala je atrktivno petom ili se, pak, loše postavila kod udaraca.

Kovačić zapucao šansu utakmice

Kovač je u nastavku izvadio Badelja i Modrića te stavio Kovačića i Brozovića. Novi igrač Reala imao je najbolju šansu utakmice u 68. minuti kada ga je lijepo poslužio Pjaca, ali nije se snašao i pucao je pokraj gola. Kova je u finišu lijepo poslužio Mandžukića na desetak metara od gola, ali Mario je pucao mlako, nedovoljno jako.

Sumirao je zapravo tim udarcem Mandžo igru hrvatskog napada koja jednostavno nije bila na razini vodeće reprezentacije skupine kvalifikacija za Euro.

Na kraju će bodom najzadovoljnija biti Italija koja će pobjedom protiv Malte od 20:45 moći preskočiti "kockaste" na vrhu skupine H, a Hrvatska će bez kartoniranog Kovačića, s povratnikom Srnom morati pružiti puno bolju igru u Norveškoj u nedjelju.

Kvalifikacije za Euro, skupina H, 7. kolo:

  • Azerbajdžan - Hrvatska 0-0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 985
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida