Obavijesti

Sport

Komentari 48

Sjajna utakmica i gol majstora Kovačića na uzavreloj Mestalli!

Sjajna utakmica i gol majstora Kovačića na uzavreloj Mestalli!
10

Mateo Kovačić odigrao je sjajno na Mestalli, a u 71. utakmici za Chelsea zabio je i svoj prvi gol za londonski klub. I Pulišić je bio strijelac, a utakmica je bila dramatična, dinamična... Fantastična

VIDEO

Kakav nogomet na uzavreloj Mestalli...! Četiri gola, neiskorišteni penal i još dva-tri zicera domaćih te: sjajna partija našeg majstora Matea Kovačića (25). Nogomet pun dinamike sa obje momčadi 'na prednji pogon' gledali smo od prve minute, a ludilo na Mestalli počelo je u 40'.

Najprije je Soler kaznio nepažnju gostujuće obrane, utrčao iza leđa stoperima i svladao Kepu, a manje od dvije minute kasnije Kova je primio jednu loptu na 17-18 metara od Cillessenovog gola pa ju desnicom smjestio u donji desni kut sjajnog nizozemskog golmana... Vrhunski potez i prvi gol 'Vatrenog' veznjaka u njegovoj 71. utakmici za Chelsea!

Tek minutu i pol nakon što je zabio Mateo je imao još bolju priliku, ali Cillessen mu je skinuo odličan udarac s desetak metara s lijeve strane.

Na odmor se otišlo sa 0-0 nakon guštanja u odličnoj utakmici - neizvjesnoj, punoj dinamike i šansi, a prvo ime bez konkurencije je bio: hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nastavak je ponudio... Još atraktivniji nogomet. I već poslije 5 minuta Englezi su imali 2-1. Batshuayi je ušao umjesto Abrahama, spustio jednu loptu glavom na peterac, a Christian Pulišić ju zakucao u mrežu. Njemački sudac Felix Zwayer odmah je svirao zaleđe, ali nakon konzultacije s VAR-om priznao je gol i ekipa iz Londona imala je prolaz skupine u rukama.

Ali Valencia je od tog trenutka svim snagama krenula po preokret i: nije stala do - 97. minute. Fenomenalnu su šansu za izjednačenje domaći imali u 65. minuti. Jorginho je startao na Gayu, Zwayer dosudio penal za Valenciju, ali kolosalni Kepa Arrizabalaga (25) svjetskom je intervencijom skinuo penal domaćem kapetanu Daniju Pareju!

Champions League - Group H - Valencia v Chelsea

Do apsolutno zasluženih 2-2 Valencia je došla u 82'. Posve zasluženo, ali... I posve slučajno! Daniel Waas je išao na centaršut s desne strane, lopta mu je prešla preko noge pa u čudnom luku prebacila Kepu i završila u suprotnim rašljama: 2-2.

Valencia je mogla pobijediti u doslovno zadnjim trenucima (Zwayer je dodao čak 7 minuta svoje nadoknade), ali Rodrigo je u jednoj španjolskoj kontri promašio 'nepromašivo': nebranjeni gol sa manje od 5 metara! Ogromni se očaj razlio Mestallom, a njemački arbitar označio je kraj nogometnog 'promo-spota' u Valenciji.

Kova, napokon! Kovačić zabio nakon više od dvije godine...
Kova, napokon! Kovačić zabio nakon više od dvije godine...

Sa remijem zadovoljniji može biti Frank Lampard od Alberta Celadesa jer: u zadnjem kolu Chelsea očekuje već otpisani Lille, a Valencia mora na noge Ajaxu u Amsterdam.

- Skoro smo pobijedili, ali i skoro izgubili. Budimo realni: Mestalla je jako teško gostovanje. Nismo zabili za 3-1, sve ostaje u našim rukama što se prolaska u nokaut-fazu Lige prvaka tiče i ja sam s tim zadovoljan - rekao je Lampard nakon utakmice za koju Valencia vjerojatno dugo neće shvatiti kako ju nije uspjela riješiti u svoju korist.

Zaključno: sjajni su bili golmani Kepa i Cillessen, sjajan je bio nogomet na Mestalli, a dobrim dijelom utakmice sjajnu je partiju pružio i najbolji Chelseajev igrač, Hrvat Mateo Kovačić koji ima puno više slobode u igri kod Lamparda nego što mu je davao Sarri i to se vidi u svakom potezu Vatrenog veznjaka!

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka