Obavijesti

Sport

Komentari 66

Kovačić razgovarao s trenerom i ostao pri svom: Želim otići!

Kovačić razgovarao s trenerom i ostao pri svom: Želim otići!
1

Interesa za njega ne manjka, pišu Španjolci da u redu za Matea stoje City, Bayern, Juventus, Manchester United i Liverpool, a ništa protiv vraćanja Kovačića u svoje redove nema ni Inter

VIDEO

Slučaj Kovačić sve više brine čelnike kraljevskog kluba. A Real je iskoristio i svog jokera zovi i čini se da nikako neće "doći do milijuna". Slikovito izražavanje na stranu, hrvatski veznjak je odradio razgovor s novim trenerom Julenom Lopeteguijem. Bio je to njihov prvi međusobni kontakt nakon što je bivši španjolski izbornik preuzeo Ramosa, Modrića i društvo te otkako je Mateo Kovačić završio s "godišnjim odmorom" nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nadali su se u Realu da će ga Lopetegui uspjeti smekšati, ali i nakon razgovora, Mateo ostaje pri svojem i inzistira na odlasku iz Madrida! Očito mu Lopetegui nije mogao zajamčiti ono jedino što Mateo Kovačić želi - veću minutažu i konstantnije igranje.

Razgovor je, tvrde španjolski izvori, bio ugodan, ali ne previše dugačak. Kova je jasno iznio svoje viđenje situacije koje je izrekao za Marcu tijekom SP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želio bih igrati više u Madridu jer volim nogomet i volim biti na terenu. Znam da je teško igrati u Realu, pogotovo jer sam tu došao vrlo mlad i razumijem situaciju, ali baš zato mislim da je za mene najbolje da odem u neki drugi klub gdje ću imati priliku igrati stalno. To je šansa koju želim u ovom trenutku - poručio je tada čelnicima madridskog kluba hrvatski reprezentativac.

On je u Realu već tri sezone nakon što je u kolovozu 2015. stigao iz milanskog Intera za 31 milijun eura. Odigrao je ukupno 109 utakmica za Madriđane, pritom postigao tri gola i upisao osam asistencija, ali je u samo 15 dvoboja odigrao od prve do zadnje minute!

Interesa za njega ne manjka, pišu Španjolci da u redu za Matea stoje City, Bayern, Juventus, Manchester United i Liverpool, a ništa protiv vraćanja Kovačića u svoje redove nema ni Inter. On je sa 24 godine već izgradio reputaciju pobjednika. Ima u životopisu s Realom tri Lige prvaka, španjolsko prvenstvo, dva europska Superkupa, dva svjetska klupska prvenstva i jedan španjolski Superkup.

- Problem za mlade igrače je što teško dolaze do kontinuiteta nastupa, a bez toga nikad neću moći pokazati svoj potencijal. Kad ne igram, nisam sretan. Uživao sam ove tri sezone u Realu, ali nisam do kraja bio sretan jer nisam puno pomogao momčadi svojim igrama i to želim promijeniti - dodaje Kovačić.

Real baš i ne želi pustiti Kovačića čiji ugovor traje do lipnja 2021. godine, dakle još tri sezone. No Mateo bi želio riješiti ovo goruće pitanje na početku priprema za novu sezonu, a u Realu se pak nadaju da bi za nezadovoljnog igrača mogli izvući oko 50 milijuna eura odštete. Njegova vrijednost na tržištu je, prema transfermarktu, 30 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida