Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kraj dubrovačke dominacije: Mladost vratila Kup na Savu

Kraj dubrovačke dominacije: Mladost vratila Kup na Savu
1

Žapci su promijenili krvnu sliku hrvatskog vaterpola, u proteklih šest mjeseci dobili su dva od tri finala s najvećim protivnikom (Jug osvojio PH) čije dominacije u hrvatskim granicama više nema. Sada je stiglo i vrijeme Mladosti

VIDEO

Prvi trofej ove vaterpolske sezone odlazi na Savu! Nakon dugih osam godina pokal Hrvatskog kupa opet će zasjati u vitrinama Mladosti, ukupno deveti put. Na splitskom Poljudu Žapci su u hrvatskom El Clasicu zaustavili četverogodišnju Jugovovu vladavinu i pobijedili 16-12. Nekako im ide to zaustavljanje Dubrovčana jer isto su im im napravili i u travnju, tada u Regionalnoj ligi.

Žapci su promijenili krvnu sliku hrvatskog vaterpola u proteklih šest mjeseci, dobili su dva od tri finala s najvećim protivnikom (Jug osvojio PH) čije dominacije u hrvatskim granicama više nema. Sada je stiglo i vrijeme Mladosti.

Koja je prošlog tjedna stradala u Gružu, no da je mogla birati, izabrala bi baš ovakav scenarij. Žestoko se pjenilo poljudskim bazenom od početka, ali i i, navijačima puno ljepše, treslo. Mreže, dakako. Mladost je povela već za 16 sekundi (Vrlić iznudio peterac, Bukić ga realizirao), pa uzvratio Fatović s dva gola (peterac i s igračem više).

Garcia dva isključenja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iznenađenje, a uvijek su dobrodošla u finalima, prve četvrtine bio je Franko Lazić. Najprije ga je Ćuk nahranio loptom na lijevoj strani, a potom je, nakon Obradovićeva gola iz novog peterca, poludriblingom prevario Obradovića i, bitnije, Popadića.

Nakon Raduove majstorije (ostao s Papanastasioum) i Obradovićevog projektila iznenađenje je, sada za Zagrepčane, bio Filip Kržić. Na lijevoj strani s osam metara i - pljas. Marcelić nema šanse.

Jug vodi 5-4, ali ima problem. Xavi Garcia već u 11. minuti dobio je drugo isključenje. Treba li uopće reći što znači Jugu, pogotovo sada kad nema Jokovića? Ne, kao što ne treba reći što će napraviti Miloš Ćuk kada mu date previše prostora. Zabiti, jasno.

Za jedno finale zabijalo se dosta, ali nijedan od 12 golova na poluvremenu nije nam se dopao kao onaj Vrlićev. Marcelić lansira loptu preko cijelog bazena, riječka je hrid prima na 8 metara, jednom rukom drži Macana, a drugom para mrežu. Ma, bez dvojbe, boljeg sidruna na svijetu u ovom trenutku nema.

Lako Mladosti kada u momčadi ima još jednog koji je među najboljih pet. I taj, o Raduu je riječ, može skoro sve što poželi iako mu je 38. Početak je drugog dijela, a Žapci Rumunjevom zaslugom opet vode (7-6).

Vrlić riješio

Greda je spriječila Zagrepčane od dva razlike jer je Ćuk opet izgubio bitku s Popadićem s pet metara (promašio i u Gružu). No kratko se grizao zbog toga jer su nakon trećeg gola Obradovića, za izjednačenje, Biljaka, Bukić iz peterca i Miloš odveli mladostaše na zamjetnih 10-7.

Sada je to već vrlo ozbiljna situacija za jugaše, koju su samo kratko primirili Fatović i Obradović jer Luka Bukić dovodi Kobešćaka do stanja u kojem one ružne riječi nekontrolirano lete. Jug je u trećoj četvrtini primio 7 golova! Ne branimo Vjeku, samo konstatiramo nešto što se pod njegovom dubrovačkom vladavinom, koliko nas pamćenje služi, nije dogodilo.

Lakše je, stoga, Mladost mogla podnijeti što je šest minuta prije kraja Ćuk završio utakmicu. Jugu je tračak nade još dao Obradović, ali topom, ma topčinom, ugasio ga je Amerikanac Bowen, a onda i Radu. Tri minute prije kraja i 15-11, to ni Jug ne stiže. 

Hrvatski kup, finale:

Jug AO - Mladost 12-16 (3-3, 3-3, 4-7, 2-3)

Jug AO: Popadić (7 obrana), Jarak; Macan, Fatović 3, Lončar, Kržić 1, Garcia, Lozina, Merkulov 1, Papanastasiou 1, Žuvela, Benić 1, Obradović 5, Tomasović

Mladost: Marcelić (8 obrana), Jurlina; Radu 3, Miloš 1, Biljaka 1, Ćuk 1, Bajić 1, Bukić 4, Lazić 2, Bowen 1, Anzulović, Kunac, Harkov, Vrlić 2

Igrač više: Jug AO 4/15, Mladost 4/12

Peterci: Jug AO 3/3, Mladost 2/3

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram