Obavijesti

Sport

Komentari 12

Kraj pehova: Bio ozlijeđen 402 dana, puno dulje nego Pjaca...

Kraj pehova: Bio ozlijeđen 402 dana, puno dulje nego Pjaca...
1

U svom se najsjajnijem izdanju dosad u pobjedi protiv Španjolske pokazao Tin Jedvaj. Ovaj je mladić prisilno igrao na neprirodnoj poziciji lijevog beka i briljirao. Pokazao je kako je jači od svih ozljeda

VIDEO

Protiv 'furije' je postao hrvatski heroj, a do nekoliko minuta prije utakmice mnogi su se pitali "pa zašto taj Jedvaj i to još na krivoj strani", a onda je Tin svima začepio usta.

Zbog njega je i jedan od najboljih svjetskih golmana David de Gea morao dva puta vaditi loptu iz mreže. A tko je samo pomislio da bi moglo doći do jučerašnje pobjede nakon njegove epizode u Romi.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v Spain

Dalo bi se to opisati uz riječi kako je imao godišnju kartu s najboljim pogledom na sve utakmice Rome, jer je skoro cijelu sezonu nakon dolaska iz Dinama proveo na klupi rimske 'vučice'. Svjesni su tada bili u talijanskom prvoligašu da se na ovaj način njihova investicija neće isplatiti i mladog su Jedvaja poslali na posudbu u njemački Bayer Leverkusen.

I tamo je sve krenulo dobro, u prvih je petnaestak nastupa bio važna karika obrane "apotekara", a onda je krenula kanonada ozljeda. Od 8. siječnja nije mogao normalno trenirati i 77 dana nije bio na raspolaganju treneru Schmidtu, što zbog puknuća mišićnog tkiva, što zbog hvatanja natjecateljske kondicije i forme.

Jedvaj je prolazio kroz težak period, ali njegovi "apotekari" vjerovali su mu i iskeširali 7 milijuna eura talijanskoj Romi. U tom je periodu propustio 12 utakmica, a do kraja sezone 2014/15. uspio se vratiti na teren i ponovno početi skupljati u minute, ali još ga je gora situacija popratila na pripremama za sljedeću sezonu.

Još je u lipnju 2015. godine zbog problema s bedrom propustio praktički cijele pripreme i velik dio početka sezone - 91 dan i 13 utakmica bez hrvatskog beka. Vratio se na teren protiv HSV-a, ali to je bilo samo 75 minuta prije nove ozljede. Tada je nastradala prepona zbog koje je Tin opet izbivao s terena.

1899 Hoffenheim - Bayer 04 Leverkusen

Problemi s preponom za nova 74 dana i 13 utakmica na kojima heroj protiv Španjolske nije sudjelovao. Vratio se Jedvaj i nakon ovih ozljeda te je do kraja sezone odigrao 18 utakmica. Dolazimo do brojke od nevjerojatnih 165 dana i 26 utakmica koje je Dinamovo dijete propustilo zbog ozljeda.

Uspio je nakon toga Jedvaj u kontinuitetu završiti sezonu i nastupiti u 2-1 pobjedi, baš protiv Španjolske, na Euru 2016.

Cijelu je sljedeću sezonu odigrao bez većih problema. Vjerojatno je pomislio kako je to to, ozljede su iza njega i konačno može krenuti u svoj uspon na željeni način. U sezoni 2016/17. skupio je 23 nastupa i zabio je jedan gol u Bundesligi protiv Wolfsburga.

Ali prije nove sezone ponovno ista priča, samo s drugačijom ozljedom. Tada je ozlijedio potkoljenicu i ponovno propustio pripreme i 16 utakmica na početku sezone jer ja opet bio primoran hvatati natjecateljski ritam kojeg je nekako uhvatio nakon dugih 150 dana izbivanja s terena.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen

Ali ni tada nije zaigrao, već je "apotekare" gledao s klupe, a prvi put je zaigrao 17. veljače 2018. godine protiv HSV-a. Igrao je tri utakmice i tap, vjerovali ili ne, ozljeda. Opet je 10 dana bio izvan stroja, a propustio je utakmicu protiv Gladbacha.

Kao i svaki put dosad, vraćao se još jači. i strpljivo skupljao minute do kraja sezone. Kao što svi dobro znamo bio u Rusiji i svoj dio u osvajanju srebra dao u pobjedi protiv Islanda (2-1).

Nije se ozlijedio, pripreme su počele kasnije, ali ih je odradio, a novu je sezonu počeo na klupi. Prvu utakmicu koju je započeo okrunio je golom u 5-0 pobjedi protiv Mönchengladbacha u Kupu,a do briljantne partije protiv Španjolske skupio još 8 nastupa u dresu kluba iz Leverkusena. Prije malo više od tjedan dana zabio je Zürichu u Europskoj ligi, a svoju je golgetersku formu nastavio protiv Španjolske.

Europa League - Group Stage - Group A - Bayer Leverkusen v FC Zurich

Je li napokon došlo njegovo vrijeme? Ovaj mladić može se iskoristiti na poziciji stopera i desnog beka, a protiv 'furije' je odigrao odličnu partiju u oba smjera na poziciji lijevog beka, dok se dva postignuta gola ne moraju ni spominjati. U napadu nije mogao imati ubačaje poput Kadziorovih, ali teško je bilo očekivati nešto slično kad se na lijevoj strani nađe dešnjak.

No, svoje je obrambene zadatke odradio odlično, donio Hrvatskoj tri boda i nadu prije odlaska u Englesku. Skuplja minute u Bundesligi, Europskoj ligi, a izgleda kako barem privremeno imamo novo rješenje na lijevom beku. Ozljede su rascjepkale karijeru ovog mladog dijamanta kojeg samo treba dobro izbrusiti.

Tin Jedvaj dočekao je svoju priliku koju, nadamo se, neće još jednom prekinuti neka ozljeda. Trening je tu, natjecateljski ritam također, nastupa na utakmicama i sve je spremno za uzlet. Tko zna koju će cijenu postići ovaj dijamant u svom najsjajnijem izdanju? Tu informaciju još ne možemo dati.

- Već dulje vrijeme sam zdrav, dobro treniram i odlično se osjećam i napredujem, što je normalno kroz godine. Rusija mi je bila veliko iskustvo, nisam tamo bio na takvom nivou kao sad, nisam se uspio pripremiti u kratkom roku, opet zbog ozljeda koje su me pratile. Što dulje ostanem zdrav, to ću više napredovati i bolje igrati - rekao je Tin nakon utakmice karijere u Maksimiru.

Ugovor na novih pet godina s Bayerom nije slučajan. Očito je kako je Jedvaj spreman za velike stvari, a to dobro znaju "apotekari".

Sve ozljede Tina Jedvaja:

Sezona 2014/15.

  • Puknuće mišićnog tkiva - 8. siječnja 2015. - 26. ožujka 2015. - 77 dana, 12 utakmica

Sezona 2015/16.

  • Problemi s kukom - 16. lipnja 2015. - 15. listopada 2015. - 91 dan, 13 utakmica
  • Ozljeda prepone - 22. listopada 2015. - 4. siječnja 2016. - 74 dana, 13 utakmica

Sezona 2017/18.

  • Ozljeda potkoljenice - 6. lipnja 2017. - 3. prosinca 2017. - 150 dana, 16 utakmica
  • Istegnuće bedrenog mišića - 5. ožujka 2018. - 15. ožujka 2018. - 10 dana, jedna utakmica

Jedvaj je u četiri sezone bio ozlijeđen 402 dana i propustio je 55 utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica