Obavijesti

Sport

Komentari 68

Kraj prvenstva?! Samo čudom dinamovci ovo mogu ispustiti...

Kraj prvenstva?! Samo čudom dinamovci ovo mogu ispustiti...
1

Reprezentativna stanka dobro će doći Rijeci i Hajduku da zbiju redove i pokušaju spasiti sezonu, dok u Dinamu već sada trljaju ruke jer su svjesni da su sasvim blizu novom naslovu prvaka

VIDEO

Ovo ste vidjeli sad i nikad više, poručio je Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nakon što su "modri" u Varaždinu posljednjeg dana svibnja, nakon što su prekinuli 11-godišnji niz osvajanja HNL-a, ostali i bez Kupa, a Rijeka osvojila povijesnu dvostruku krunu.

Samo pola godine poslije i površnom poznavatelju nogometnih prilika u nas jasno je da je situacija - dijametralno suprotna. Riječani su u nikad većoj krizi otkako ih je preuzeo Matjaž Kek, Hajduku su čak i navijači okrenuli leđa, a Osijek je najugodnije iznenađenje - no ni on ne može držati korak za liderom iz Maksimira.

Iako još nije prošla ni polovica prvenstva, dvoznamenkasta prednost (deset bodova) pred prvim pratiteljem (Osijekom), a dodatna dva pred druga dva člana "velike četvorke" (Rijekom i Hajdukom), iz zagrebačke perspektive može značiti samo jedno: Hrvatska ima novog prvaka.

Naravno da to iz usta igrača i članova stručnog stožera Dinama nećete priznati, naravno da će svakog protivnika doživljavati kao opasnog, naravno da će i putem ispuštati koji bod, ali ovakvu prednost - uz ovakvu igru - "modri" mogu ispustiti samo uz neki ludi scenarij.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ruku na srce, nije to u Koprivnici, gdje su posljednji put u porazu doživjeli teško prizmljenje i oproštaj od naslova prvaka, bila neka sjajna predstava Cvitanovićeve momčadi. Slaven se konstatno branio, i to vrlo uspješno, a napadi narančastih uglavnom su zapinjali u gustom bloku postavljenom na 20-ak metara.

No čak ni u takvom razvoju situacije, kad lopta neće u gol, Dinamo ne gubi nadu. Pokazao je to protiv Osijeka u Zagrebu, gdje je iščupao bod u 94. minuti, protiv Hajduka u Splitu, gdje se vratio od 0-1 do 2-1 u samoj završnici utakmice (pa ipak osvojio bod), protiv Rijeke u Maksimiru, gdje je također okrenuo zaostatak, a pokazao je to sada i u Koprivnici.

Ponekad je spasitelj Ángelo Henríquez, ponekad Filip Benković, a ponekad, kao u Koprivnici, Amer Gojak, koji je zabio samo dvije minute nakon što je ušao s klupe. "Modri" imaju mnoštvo gladnih momaka koji se žele vratiti na vrh. I zasad im u tome ide jako, jako dobro. Nakon 15 Dinamovih utakmica bez poraza, nastavak prvenstva stoga će tek, vrlo vjerojatno, donijeti borbu za - drugo mjesto.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu