Obavijesti

Sport

Komentari 102

Kralj se vratio! Conor napada Khabiba u najvećoj borbi ikada

Kralj se vratio! Conor napada Khabiba u najvećoj borbi ikada
1

KAKAV SPEKTAKL Sinoć u kasnim večernjim satima UFC je službeno objavio da se Conor McGregor vraća u kavez i to u borbi za naslov lake kategorije protiv prvaka Khabiba Nurmagomedova

VIDEO

Skoro dvije godine prošle su otkad je najpopularniji MMA borac današnjice Conor McGregor posljednji put odradio borbu u UFC-u. Tada je nokautirao Eddieja Alvareza iako je borba bila gotova i prije nego su borci ušli u oktogon.

McGregor je tada psihički slomio Amerikanca i prije nego je uopće došlo do meča, onako kako samo on to zna. Na isti način na koji je to napravio velikom Joseu Aldu i brojnim drugima.

No, sada je priča ipak malo drugačija. Ispred sebe ima neporaženog Dagestanca Khabiba Nurmagomedova (26-0) s kojim će se boriti 6. listopada na UFC 229 u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Khabib je prvak lake kategorije i do sada neviđen tip borca u MMA svijetu, a psihološke igre kod njega ne prolaze. I ova borba s razlogom nosi epitet najveće MMA borbe ikada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
UFC 229: Khabib vs McGregor

It's happening!!! Khabib vs Conor McGregor is official for #UFC229!

Posted by UFC on Friday, 3 August 2018

Nekada je to bio dugo očekivani sudar Fjodora i Cro Copa, nakon čega je blizu bio revanš Georgesa St. Pierrea i Matta Hughesa. Hughes je tada bio jedini čovjek koji je uspio pobijediti najvećeg velteraša i zaista po mnogima najvećeg MMA borca svih vremena. U rangu je bio i njihov treći okršaj, a mjesta bi se našlo i za borbu Brocka Lesnara i Franka Mira na jubilarnom UFC 100.

U novije doba tu je nokaut od 13 sekundi kojim je McGregor šokirao svijet i nokautirao dugogodišnjeg vladara pero kategorije Josea Alda, a na sam vrh spadaju i njegove borbe s Nateom Diazom budući da su do danas najprodavanije ikada.

Posljednja megaborba tog tipa bila je između Stipe Miočića i Daniela Cormiera nakon koje je DC postao prvi čovjek s titulama u poluteškoj i teškoj kategoriji istovremeno.

Međutim, generalno gledano, ništa nije u rangu borbe koja nam slijedi u listopadu.

Kralj se vratio

UFC je na društvenim mrežama objavio video najave povratka vatrenog Irca u kojem na kraju stoji "The king is back". Conor McGregor odlučio se vratiti u najtežem mogućem ispitu u svojoj karijeri.

The wait is over!! Conor McGregor returns to face Khabib Nurmagomedov at #UFC229 on Oct 6

Posted by UFC on Friday, 3 August 2018

Khabib je tip borca s kojim se Conor do sada nikada nije susreo stoga ne čudi što je upravo Dagestanac favorit na kladionicama. Na njegovu pobjedu koeficijent iznosi 1,50 dok je na pobjedu Conora koeficijent 2,80.

Zašto je Khabib favorit?, pitat će se prosječan MMA poznavatelj.

Pa zato što gaji stil borbe kojim 'melje' svoje protivnike, ne da im da dišu i proganja ih u noćnim morama. Dvostruki je sambo prvak i sjajan, zaista sjajan hrvač.

Rijetki su borci s takvom kondicijom. Ponekad imate osjećaj da Khabib zaista može 'odraditi Tonyja Fergusona i Conora McGregora u jednoj večeri' kako je jednom bio izjavio. Nova je, hibridna vrsta borca koja MMA kao sport odvodi na novu razinu.

U karijeri je neporažen i s razlogom je tako. A Conor nije mogao dobiti težu borbu za povratak u oktogon.

Parter za zaborav

Jer UFC je planirano gurao Irca u vatru s nekima od najboljih stand-up boraca u igri i od njega pravio globalnu zvijezdu. UFC je proračunato gurao Conora do naslova prvaka i na njegovu imenu gradio vlastitu reputaciju. Jedan za drugim padali su pod njegovim udarcima sve dok nije došao Nate Diaz.

Popularni mlađi brat još popularnijeg Nicka Diaza šokirao je svijet nakon što je uskočio kao zamjena za Rafaela Dos Anjosa samo 13 dana uoči borbe i ugušio Conora.

Bio je to prvi put da je Irac naletio na parteraša i borca koji je jači u borbi na tlu nego u stojci. I što se dogodilo? Conor je izgubio. Kasnije je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca u revanšu koji je lako mogao otići u korist Diaza. Nijanse su presudile.

Conor je, da ne kažemo loš pa ćemo reći prosječan parteraš kojeg netko tko iole zna nešto više jiu-jitse ili hrvanja lako može srušiti u parter i tamo držati pod kontrolom. A sada se susreće s čovjekom koji je u tome najbolji na svijetu.

Kada postoji hype oko jednog borca kao što je McGregor, sportaša koji je postao veći i od samog UFC-a, i kada je nasuprot njega čovjek koji ne zna za poraz, a iza sebe ima sjajnu životnu priču, izgrađeno MMA ime i svjetsku popularnost, kada njihov okršaj garantira gledanost čak i onih ljudi koji inače ne prate ovaj sport - onda imamo najveću MMA borbu svih vremena.

Ovo smo dugo čekali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio