Obavijesti

Sport

Komentari 150

'Kraljevima' drama: Luka zabio penal i uzeo 16. trofej u Realu!

'Kraljevima' drama: Luka zabio penal i uzeo 16. trofej u Realu!
10

Luka Modrić odigrao je svih 120 minuta, bio ponajbolji igrač Reala, a na koncu je bio precizan kod izvođenja penala. Ključni penal za kraljevski klub zabio je Ramos, kapetan Reala...

VIDEO

Real Madrid osvojio je španjolski Superkup. Kraljevski klub je u velikom finalu bio bolji od Atletica tek poslije izvođenja penala. U regularnom dijelu, kao i produžecima bilo je 0-0, a kod penala više su sreće (4-1) imali igrači Reala. Tu su precizni bili Carvajal, Rodrygo, Modrić i Ramos, dok su kod Atletica promašili Saul i Thomas. Luka Modrić tako je stigao do 16. trofeja s Real Madridom.

Pokretanje videa...

03:55

Zinedine Zidane u borbu za 10. trenerski trofej s Real Madridom ušao je lišen usluga Benzeme, Balea, Hazarda i Asensija, dok je velike probleme na drugoj strani imao i Diego Simeone. Argentinskom stručnjaka nedostajali su Diego Costa, Koke i Lemar, a s njima je na tribinama utakmicu pratio i Šime Vrsaljko koji je ovoga puta ostao prekobrojan. Ovo je i druga uzastopna godina da se španjolski Superkup igra na neutralnom terenu, lani se igralo u Maroku, dok je ove godine domaćin bila Saudijska Arabija.

Ipak, brojni gledatelja na King Abdullah Sports City stadionu u Džedi nisu mogli biti zadovoljni viđenim u prvom dijelu, bez obzira na to što su na terenu imali prilike vidjeti velike zvijezde svjetskog nogometa. Igralo se pasivno, bez previše ozbiljnijih prilika, a igrom Reala dominirao je Luka Modrić. Naš je nogometaš u prvom dijelu pretrpio dva oštrija starta Joao Felixa i Renana Lodija, sudac tu je Atleticu u dva navrata 'progledao kroz prste'. Pogotovo Joao Felixu koji je žestoko nagazio našeg nogometaša, u slučaju VAR-a tu bi bilo vrlo neizvjesno.

Luka Modrić bio je autor i prve ozbiljnije prigode na utakmici, 'desetka' Real Madrida potegnula je u 8. minuti iz daljine, Oblak je bio siguran. Samo pet minuta kasnije Ramos je ozbiljno kiksao pred svojim vratima, doslovce pripremio zicer za Joao Felixa, no ovaj je tukao pored gola. Iz prvog dijela treba zabilježiti još samo jedan dalekometni šut Morate, te Casemirov udarac glavom. Bilo je to vrlo 'tanko' poluvrijeme...

Spanish Super Cup Final - Real Madrid v Atletico Madrid

I u nastavku utakmice prvi su zaprijetili nogometaši kraljevskog kluba. Luka Modrić sada je loptu provukao kroz sredinu, odlično proigrao imenjaka Jovića čiji udarac odlazi pored vratnice. Najveću prigodu na utakmici Real je imao u 67. minuti, Jović je ubacio s desne strane, Valverde bio usamljen na pet metara od Atleticovog gola, ali onda neometaan glavom loptom pogodio - sebe u koljeno?!

Atletico si je novi trofej mogao osigurati u 80. minuti, Morata je s desne strane izbio sam ispred Courtoisa, ali je belgijski vratar bio uspješniji. Jan Oblak i u sudačkoj je nadoknadi regularnog dijela dokazao klasu, Rodrygo se namjestio na prizeman udarac s 10-ak metara, no slovenski je golman bio nesavladiv. No, siguran je na drugoj strani bio i Courtois kojeg je iz slobodnog udarca 'na spavanju' pokušao iznenaditi Thomas.

Čudesni Jan Oblak bio je i prvo ime produžetaka, golman Atletica je u 110. minuti sjajno obranio pokušaje Modrića i Mariana, omogućio svojoj momčadi priliku da do trofeja stignu na penale. Utakmica se zakuhala u 115. minuti, u jednoj kontri sam se prema vratima Atletica sjurio Morata, a na njega je s leđa startao Valverde.

Čist i namjeran prekršaj, naravno i crveni karton, ali urugvajski nogometaš je na taj je način spasio svoju momčad. Samo koju sekundu kasnije Mendy je zamalo prevario svog vratara, ali Courtois je bio na visini zadatka.

Real Madrid (4-3-2-1): Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos (od 103. Vinicius Jr.) - Valverde, Isco (od 60. Rodrygo) - Jović (od 83. Mariano).
Atletico Madrid (4-4-2): Oblak - Trippier, Felipe, Gimenez (od 98. Savić), Renan Lodi (od 89. Llorente) - Correa, Herrera (od 56. Vitolo), Thomas, Saul - Joao Felix (od 101. Arias), Morata. 
Crveni karton: Valverde (115).
Penali: 1-0 - Carvajal, Saul - vratnica, 2-0 - Rodrygo, Thomas - Courtois brani, 3-0 - Modrić, 3-1 - Trippier, 4-1 - Ramos. 

Lukini trofeji s Real Madridom (16 trofeja)
4 - Lige prvaka
4 - Svjetskih klupskih prvenstava
3 - europska Superkupa
3 - španjolska Superkupa
1 - prvenstvo Španjolske
1 - španjolski Kup
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu