Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kraljica diska Sandra rastura: Ispalila je drugi hitac karijere!

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sandrin disk je u trećoj seriji sletio na sjajnih 71.38 metara, čime je svoj vlastiti rekord mitinga popravila za čak 3 metra i 15 centimetara. Imala je i drugi najbolji hitac natjecanja, sa 67.41 iz druge serije

Naša rekorderka Sandra Perković na fantastičan način otvorila je atletsku sezonu u Dijamantnoj ligi. Odmah na prvom natjecanju u Dohi pokazala je tko vlada bacanjem diska te ostvarila rezultat koji je samo tri centimetra slabiji od njezinog osobnog rekorda.

Sandrin je disk u trećoj seriji sletio na sjajnih 71.38 metara, čime je svoj vlastiti rekord mitinga popravila za čak 3 metra i 15 centimetara. Imala je i drugi najbolji hitac natjecanja, sa 67.41 iz druge serije. 

Već prije dva mjeseca u Splitu najavila je sjajne rezultate sa 69.13, a na ovo natjecanje stigla je nakon napornih baznih priprema za ovu sezonu. Podsjetimo, prošle godine u švicarskoj Bellinzoni Perković je disk bacila na 71.41 metar, što joj je najbolji hitac u životu te najdalji hitac u ženskoj konkurenciji u posljednjih 25 godina.

Njezine suparnice danas nisu bile pretjerano raspoložene - druga je bila Kubanka Jaime Perez sa 66.82 metra, a još tri metra manje bacila je njezina sunarodnjakinja Denia Caballero.

Miting u Dohi prvi je u nizu natjecanja Dijamantne lige. Atletičarke i atletičari tijekom sezone skupljat će bodove za plasman na finale u Zurichu, odnosno Bruxellesu krajem kolovoza.

Komentari (18)
  • opet je nabila masu za natjecanje.. mozda i kakav hormoncic rasta u igri? jer izmedu velikih natjecanja pokusava izgledati i zvucati kao zena a sad opet izgleda kao moj susjed miro

    4. 5. 2018,   19:25
  • Znaci ono je bio samo Fotoshop????

    4. 5. 2018,   19:57
  • Glavno da su ju ljudi pljuvali da je smrsavila, da vise nece moci baciti 70 metara, da se samo naslikava i slicno, a ona baca bolje nego ikada od tada. Samo naprijed Sandra.

    4. 5. 2018,   19:04