Obavijesti

Sport

Komentari 39

Krama: Gol je za oca i Vukovar! Sebičnost? Nekad me 'povuče'

Krama: Gol je za oca i Vukovar! Sebičnost? Nekad me 'povuče'
1

ANDREJ KRAMARIĆ Mandžukić i ja posve smo različiti, ne želim ga loviti, samo igrati i zabijati... Perišić se ne ljuti na mene. Nekad vas povuče lopta pa i ne vidite suigrača, događa se

VIDEO

- Ova je godina bila vrlo pozitivna, ostvarili smo nevjerojatne rezultate, moramo biti sretni i ponosni na dane koji su iza nas. Sad ćemo uživati do kraja godine, a onda u nove pobjede i kvalifikacije za Euro. 

Andrej Kramarić sumirao je tako nezaboravnu 2018. godinu.

- Utakmice sa Španjolskom i Engleskom nisu bile loše, no imali smo veliku šansu tu priču učiniti još ljepšom, samo da smo izdržali tih 15-ak minuta na Wembleyu - javio se za 24sata Kramarić pa nastavio:

- Liga nacija me se baš dojmila. Možda nismo na početku bili svjesni svega, ali tu smo odigrali četiri utakmice s vrhunskim suparnicima, na čudesnim stadionima i sjajnim terenima. Sigurno mi je to zanimljivije od običnih prijateljskih utakmica, a vjerujem kako i navijači razmišljaju na taj način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska u svakom sportu ima snažan i kvalitetan kolektiv

Vi ste u zadnje dvije utakmice Lige nacija zabili dva gola.

- Zadržao sam kontinuitet pogodaka, to mi je najvažnije. Ne mogu biti sretniji kad zabijam takvim suparnicima kao što su Španjolska i Engleska, a sad moram nastaviti tako u klubu. Gol protiv Engleske posvećujem svom ocu, zabio sam ga baš na njegov rođendan i dan pada Vukovara, pa mi taj gol puno znači. A i nisam se u karijeri previše nadavao golova na tatin rođendan...

Hrvatska je u posljednje tri utakmice Lige nacija pokazala pravo lice, pokazala da može bez Subašića, Ćorluke, Mandžukića...

- Tako izgleda, za sada je sve lijepo i bajno. Kažem, Hrvatska je prepuna talenata, ne samo u nogometu već i u drugim sportovima, pa će naši kolektivi uvijek djelovati snažno i kvalitetno. Ti su dečki zadužili hrvatski nogomet, svaka im čast, a ja vjerujem da ćemo nastaviti njihovim putem.

Početak Lige nacija donio je težak poraz u Španjolskoj, koliko vam je poslije Svjetskog prvenstva bilo teško u tako kratkom periodu se prebaciti?

- Haha, pogrešnog ste našli pitati, ja zbog ozljede nisam bio u Španjolskoj. Rekao bih da smo u to vrijeme još sanjali i proživljavali dojmove sa SP-a i samog dočeka u Hrvatskoj, a sad smo - budni. Možda nas je i taj poraz sve skupa probudio, pa danas djelujemo bolje i kvalitetnije nego u Elcheu.

Vi ste svojim golovima dokazali kako u reprezentaciji možete biti nasljednik Marija Mandžukića...

- Gledajte, Mandžukić i ja smo potpuno drukčiji tipovi napadača, mi gotovo ni po čemu nismo slični. Praktički ni u jednom igračkom segmentu, tako da mi je teško ulaziti u nekakve usporedbe s njim. Svjestan sam koliko je Mandžo dao za reprezentaciju, na njega ne gledam kao na nekoga koga bih trebao u nečemu loviti. Samo želim igrati i zabijati, a moj je cilj u svakoj utakmici davati svoj maksimum.

Na ljestvici strijelaca hrvatske reprezentacije sad ste se izjednačili s Bobanom (po 12 golova), dok ste po statistici (golova i nastupa) prestigli i Bokšića, dvojicu velikana hrvatskog nogometa!

- Uh, nisam znao za to, naravno da mi gode takvi podaci. Sretan sam i ponosan, a vjerujem da će uskoro moj konto biti još bolji.

Kako su vas se dojmile mlade nade hrvatskog nogometa Nikola Vlašić i Josip Brekalo?

- Stvarno su super dečki, mladi momci puni motiva i energije. Vidi se da imaju kvalitetu, zaslužuju biti dio reprezentacije. Opet, ne bih pričao samo o njima, Hrvatska ima toliko mladih igrača koji dolaze, koji će polako postajati dio naše vrste. Možemo biti sretni što doista imamo toliko mladih a izuzetno kvalitetnih igrača.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia

Jeste li vidjeli svoj gol s Wembleya i na snimci?

- Jesam, kako ne?! Rekao bih da ga je bilo zanimljivo gledati na snimci, ispao je to na kraju lijep gol. Prvi put sam zaigrao na Wembleyu, riječ je doista o nevjerojatnom stadionu, a tu sam onda i odmah zabio. Nitko sretniji od mene.

Ipak, čini se da ste u nekim situacijama bili suviše sebični, čime ste i naljutili Perišića...

- Ma to je normalno. Takve se stvari događaju u svakoj utakmici, malo vas povuče lopta, a nekad na vrijeme i ne uočite suigrača. Ali sve je u redu, to odmah zaboravite nakon utakmice, svima nam je cilj uspjeh reprezentacije - završio je Kramarić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu