Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Možemo se nadati uspjehu kao u Rusiji, ali bez imperativa...'

'Možemo se nadati uspjehu kao u Rusiji, ali bez imperativa...'
6

"Ne mogu reći da ćemo biti u finalu i Europskog prvenstva. Deset reprezentacija to očekuje. Euro je možda i jači od Mundijala. Moj je cilj da Hrvatska ponovi igre, rezultate i zajedništvo iz Rusije"

VIDEO

Hrvatski je nogomet zaslužio visoku ocijenu u protekloj godini, smatra izbornik muške reprezentacije, Zlatko Dalić. 

Pokretanje videa...

01:34

- Osim reprezentacije i Dinamo je napravio sjajan podvig, ali mu je minus što nije prezimio u Ligi prvaka. Žao mi je i što barem još neki naši klubovi nisu bili bolji u Europi pa da nam donesu bodove, ali nije loše - kaže izbornik.

Leo Messi osvojio je Zlatnu loptu, a hoće li hrvatskom nogometu ikada stići još jedno takvo priznanje?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Morate znati da nas drugačije gledaju nego li Španjolce, Portuglace... A iako mi imamo puno talenata stalno, pogledajte i da je Luka tu nagradu osvojio tek s 33. Treba puno rada do toga,ali se nadam da će uskoro doći novi Luka Modrić - smatra Dalić.

- Na EP-u bismo mogli ostvariti dobar rezultat. Imamo se na temelju čega pravo nadati, mogla bi to biti momčad kao u Rusiji, ali ne treba stvarati presing na igrače, osobito mlađe. Prva utakmica je na Wembleyu, Englezi su sjajna momčad, izbornik im radi odličan posao, a oni su brzi i mladi. Ta će utakmica kao ona s Nigerijom u Rusiji usmjeriti natjecanje. Ali imamo se pravo nadati - najavljuje izbornik.

Split: Zlatko Dalić održao konferenciju za medije

 

- Zašto ne bi mogli Petković i Kramarić igrati zajedno? Ovisi o situaciji i protivniku. Oni su različiti tipovi igrača, Kramarić nije klasičan sidraš, centarfor kao Petković - rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić za SN pa pojasnio:

- Kramarić je igrač koji više igra iza špice, kreće se, ulazi u prazan prostor, a Petković na sebe veže protivnike, otvara prolaze drugima i asistencijama daje lopte za igrače koji su tipa Kramarića. Drago mi je imati takve majstore. Nadam se da će Krama  biti zdrav i pravi na terenu - kaže izbornik koji će posljednji dan stare godine provesti s obitelji u rodnom Livnu.

Anketa: Tko bi trebao na EP uz Lovrena i Vidu, možda Katić?
Anketa: Tko bi trebao na EP uz Lovrena i Vidu, možda Katić?
Susret Walesa i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

- Bit ću s obitelji, kod roditelja koji su lošijeg zdravlja. Neću biti ni na kakvoj fešti, nego u krugu meni najvažnijih ljudi - kazao je. 

Jedno je hrvatsko ime posebno zanimljivo u sve bližem prijelaznom roku. Englezi, ali i Španjolci zainteresirani su za našeg Marcela Brozovića, a posljednji kandidati su Madriđani, točnije - Real.

- Bilo bi sjajno da Marcelo ode u Real. On je tip igrača koji bi njima odgovarao - smatra Dalić.

Nakon srebra u Rusiji, teško je staviti ultimatum takvoga novoga plasmana, ali Dalić bi htio barem takvu igru.

'Dudu će biti naš ambasador, a utakmica sa Srbijom junačka'
'Dudu će biti naš ambasador, a utakmica sa Srbijom junačka'
Euro 2020 Qualifier - Group E - Wales v Croatia

- Moja je misija da hrvatska reprezentacija opet bude prepoznatljiva i da igra značajnu ulogu na Europskom prvenstvu. Ne želim staviti nikakav pritisak na igrače, htio bih samo da Hrvatska bude ponovno kakva je bila na Svjetskom prvenstvu. Kompaktna momčad koja igra za svoj narod, za svoju zemlju i za što veći rezultat. Ne mogu reći da ćemo biti u finalu i Europskog prvenstva jer to očekuje još deset reprezentacija. Euro je možda i jači od Mundijala jer je u Europi koncentrirana kvaliteta. Moj je cilj da Hrvatska ponovi igre, rezultate i zajedništvo iz Rusije. Naravno, prvi je korak proći skupinu - zaključio je izbornik.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram