Obavijesti

Sport

Komentari 74

Kramarić sebičan? Možda jest, ali prisjetite se Davora Šukera

Kramarić sebičan? Možda jest, ali prisjetite se Davora Šukera
1

'Kramarić nije bio na svojoj najidealnijoj poziciji. Znamo da najviše daje iza špice, lijevo i desno. Slažem se da ovaj puta nije bilo osobito, jer bilo je ponešto sebičnosti u njegovoj igri, ali odigrao je dobro', rekao je Dalić

VIDEO

Hrvatski je reprezentativac Andrej Kramarić (27) u subotu dobrano naživcirao gotovo sve navijače 'vatrenih' u pobjedi nad Walesom (2-1).

Nema sumnje da je slavlje Hrvatske moglo biti i rezultatski izraženije da napadač Hoffenheima nije bio sebičan u situaciji pred kraj utakmice kada ga je u prostor idealno proigrao Mario Pašalić.

 

Išao je Krama na gol, dugo se namještao pa pucao iskosa, iako je šest-sedam metara od gola sam kao duh loptu čekao Ivan Perišić. Krama je u maniri golgetera ipak sam odlučio završiti akciju, Hennessey je obranio i do kraja smo gledali dramu u kojoj smo pošto-poto morali obraniti jedan gol prednosti.

- Nije da me nije išlo, ali zadovoljan sam svojom igrom. Nalazio sam se u šansama i osjećao sam se dobro. Želio sam zabiti gol, ali bio sam jako izmoren pa su neki pokušaji bili i iz 'nemoći'. U nekim trenucima došlo mi je da sjednem na pod od umora, ali igra se za reprezentaciju - rekao je Kramarić nakon utakmice, ali...

Nisu njegovi potezi i soliranja u Osijeku naišli na odobravanje publike. Predbacuju mu mnogi sebičnost, a potiho se priča i o antagonizmu njega i spomenutog Ivana Perišića jer nije prvi put da mu Kramarić ne dodaje loptu u poziciji gdje je Omišanin bolje postavljen. Jedno je sigurno, Perišiću to svakako smeta jer nakon svake takve Kramarićeve ekshibicije nervozno širi ruke.

Čudne odluke Kramarića:

  • Engleska - Hrvatska, 2-1, Liga nacija

Andrej prima loptu sa strane, u maniri pravog centarfora lijepo se gradi. Perišić opet sam kao duh čeka loptu, širi ruke, ali Kramarić ga ne vidi.

'Vatrena' devetka ulazi u seriju driblinga i lažnjaka i na kraju uz puno sreće zabija vrhunski gol. Perišić je samo spustio ruke, okrenuo glavu i krenuo prema centru. Nije mu sjeo taj potez suigrača.

  • Mađarska - Hrvatska, 2-1

Luka Modrić prolazi po desnoj strani, daje loptu s očima za Ivana Perišića koji je već zamahnuo desnom nogom, za dribling ili za udarac iz prve, nije ni bitno jer iz pozadine poput brzog vlaka dolazi Andrej Kramarić i sječe tu loptu za bolje postavljenog suigrača.

Ona u čudnom raspletu stiže do Ante Rebića koji zabija, a Krama opet od pokojnika postaje heroj. Perišić je po tko zna koji put ostao u čudu s raširenim rukama, ali je odmah otrčao prema prijatelju Rebiću proslaviti gol. Kramu nije ni pogledao.

Kramariću se iste situacije događaju i u klubu. Sjetimo se samo utakmice protiv Leverkusena u kojoj je 'ukrao' gol Alžircu Ishaku Belfodilu koji me mogao do hat-tricka. 

Belfodil, koji je do te 79. minute bio dvostruki strijelac je već vidio svoju loptu u praznoj mreži, ali se na gol-crti ukazao Kramarić. On je želio biti siguran da se neće dogoditi nikakvo nepredviđeno iznenađenje pa je sa same crte gurnuo loptu u mrežu.

A ovo je Belfodilov izraz lica nakon što mu je hrvatski napadač ukrao gol.

Ne treba kovati 'teorije zavjere' o nekom sukobu između dvije hrvatske uzdanice, vjerojatnije je da se tu radi o klasičnoj sportskoj drskosti i želji za rezultatom, iako je indikativno da se takve situacije često događaju na utakmicama 'vatrenih'. I Perišić i Kramarić su ubojiti igrači gladnih golova, a takvih je Hrvatska u povijesti puno imala. Sjetimo se samo Olića, Mandžukića pa i Šukera.

Upravo na Šukera najviše podsjeća Andrej Kramarić. Često je današnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza znao biti sebičan, ali imao je pokriće za to. Svako malo zabio bi spektakularan gol, a neki od njih i danas se vrte u špicama sportskih emisija, ali i glavama hrvatskih navijača. 

OK, Krama možda nije Mandžo. Neće se potrošiti do besvijesti, ali baš zato imat će snage i koncentracije zabiti neki krasan gol. Sjetimo se samo golova protiv Seville i Lyona u dresu Rijeke, pa golčine u Hoffenheimu protiv Bayerna u rašlje... To može samo lucidan igrač s dozom sportske drskosti koja je prijeko potrebna za takva postignuća.

Takav je on tip, ili ga volite, ili ga mrzite. Da nema tu drskost u sebi ne bi sezonu završio s 22 gola, ne bi postao najbolji ligaški strijelac u povijesti Hoffenheima. Na koncu, nikad ne bi zabio takve golove da nema taj urođeni predatorski instinkt. 

Dok god njegovo soliranje ne smeta izborniku Zlatku Daliću i dok rezultat ne pati nitko mu ne može prigovoriti.

- Kramarić nije bio na svojoj najidealnijoj poziciji. Znamo da najviše daje iza špice, lijevo i desno. Slažem se da ovaj puta nije bilo osobito, jer bilo je ponešto sebičnosti u njegovoj igri, ali u cjelini odigrao je ipak dobru utakmicu, a ono što možda netko misli da je nešto opušteniji jer nema pravu konkurenciju ne prihvaćam. Ima on konkurenciju, ali duga je sezona iza njega - sumirao je Dalić kojem će Kramarić i dalje biti prvi izbor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao