Obavijesti

Sport

Komentari 325

Prvi poraz Hrvatske, sad se treba "vaditi" na Francuzima

Prvi poraz Hrvatske, sad se treba "vaditi" na Francuzima
16

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je prvu utakmicu na prvenstvu, bolja je bila Španjolska 24-22! Već za dva dana čekaju nas tradicionalno neugodni Francuzi

VIDEO

Španjolska je vodila 4-3 na samom početku, ostatak utakmice hvatali su Hrvatsku, a onda pred sam kraj, u ključnim trenucima uhvatili, preokrenuli rezultat u svoju korist i nanijeli našima prvi poraz na Europskom prvenstvu! 

Hrvatska je loše otvorila utakmicu, gubila je 4-1, ali onda smo gledali pet minuta rukometnog savršenstva. Neprobojna obrana i kontra za kontrom za seriju 7-0! Na poluvremenu smo imali 14-11 i činilo se kako 'furija' ne može parirati našoj furioznoj igri i sjajnoj obrani. 

Prevarili smo se, odmah početkom nastavke su nas dostigli, a onda se igrao gol za gol. U 57. minuti su poveli, a u istom napadu Kopljar je dobio dvije minute, bio je to početak kraja. Čupić je uspio izjednačiti, ali u iduća dva napada nismo uspjeli zabiti, a Španjolci su svoje obavili.

- Znali smo da nas čeka ovakva utakmica, jakih obrana i da ćemo se za svaki gol morati baciti na glavu, izvući posljednji atom snage. Presudilo je posljednje isključenje. Eto, promašili smo jednu bitnu loptu, otišlo je na njihovu stranu, ovaj put - rekao je Ivan Čupić odmah nakon utakmice i zahvalio našim navijačima kojih je u Novom Sadu bilo oko 3000:

- Atmosfera je bila prekrasna, hvala im što su došli, ostavili smo srce na parketu, ali nije sramota izgubiti od Španjolske.

Sličnog razmišljanja bio je i Blaženko Lacković.

- Bilo je trenutaka kada smo trebali prelomiti, riješiti utakmicu u svoju korist, imali smo i četiri gola razlike. Bilo je previše pogrešaka u lošem drugom poluvremenu. Španjolska je fenomenalna ekipa, moramo biti svjesni da se od njih može izgubiti, igrali su dobro, kao i mi, ali samo u prvom poluvremenu.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Čupić sa pet golova (tri iz sedmerca). Lacković i Štrlek zabili su po četiri, ali sve u prvom poluvremenu. Mirko Alilović skinuo je 12 lopti. Kod Španjolaca je za najboljeg igrača utakmice proglašen vratar  Sierra koji je imao svega osam obrana, dok je najviše zabili desno krilo Victor Tomas, pet golova.

Hrvatska je propustila prvu meč loptu za odlazak u polufinale, iduća nas čeka već u utorak. Na redu je Francuska od koje imamo već lagane komplekse, ali vrijeme je da ih pobijedimo.

- Bit će teško, u prepoznatljivom stilu, tvrde obrane, odlučit će se sve u posljednjoj minuti iako na prvenstvu ne igraju dobro - najavljuje Lac.

Tablica:

1. Španjolska 5

2. Hrvatska 4

3. Mađarska 3

4. Island 2

5. Slovenija 2

6. Francuska 2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 325
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao