Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kreni, stani, kreni, stani: Cure iz Kine nasmijale su cijeli svijet

None Foto: Reuters/PIXSELL 9

Ženska kineska štafeta na 4x100 metara propisno se izblamirala. U finale SP-a u Dohi ušle su s ciljem da se plasiraju na OI, trebale su samo završiti utrku, ali... Proslavile su se nepoznavanjem pravila štafete

Rijetko viđeni cirkus priredile su kineske atletičarke u subotnjem finalu Svjetskog prvenstva u Dohi na štafeti 4x100 metara.

Bile su Kineskinje favoritkinje za jedno od odličja. Kroz kvalifikacije su promarširale i osvojile treće mjesto, a onda - fijasko. Sve je bilo dobro do zadnje izmjene, kad je štafetu primila Ge Manqi.

Naime, Kong Lingwei nije se na vrijeme zaustavila, predala je kolegici štafetu izvan predviđenog prostora. OK, bilo koja ekipa u toj bi situaciji odustala, ali ne i Kineskinje. Ulog je bio ogroman, plasman na Olimpijske igre u Tokiju bio je u igri. Cure iz Kine trebale su samo završiti utrku i imati rezultat u finalu kako bi se plasirale na OI.

Foto: Reuters/PIXSELL

Kong i Ge imale su to na umu pa su se vratile u prostor za predavanje štafete i pokušale još jednom. Ponovno to nije bilo dobro pa su pokušale još jednom. Pa još jednom... Ge je u jednom trenutku stala, a Kong joj je samo predala štafetu i kazala joj da krene. 

Plakale su Kineskinje od sreće jer su završile utrku i mislile da su se plasirale na OI, a onda šok. Suci su ih nakon pregledavanja snimke diskvalificirali. Ipak nije sve bilo po pravilima...

World Athletics Championships - Doha 2019 | Autor: ALEKSANDRA SZMIGIEL Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Naime, Ge je u prvom pokušaju primanja štafete primila palicu izvan druge 'žute linije'. Da stvar bude gora, kineske su se atletičarke u drugom pokušaju štafetu predale prije prve 'žute linije'. Zaključak je samo jedan - djevojke uopće ne znaju pravila!

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Videozapis pogledajte OVDJE.

World Athletics Championships - Doha 2019 | Autor: IBRAHEEM AL OMARI Foto: IBRAHEEM AL OMARI

Foto: Reuters/PIXSELL

World Athletics Championships - Doha 2019 | Autor: HANNAH MCKAY Foto: HANNAH MCKAY

World Athletics Championships - Doha 2019 | Autor: HANNAH MCKAY Foto: HANNAH MCKAY

World Athletics Championships - Doha 2019 | Autor: HANNAH MCKAY Foto: HANNAH MCKAY

Komentari (16)
  • naš novinar je došao do spoznaje da kineskinje neznaju pravila štafete,a ja se pitam pa kako su prošle kvalifikacije i kako su uspjele doć do finalne trke,ako neznaju pravila izmjene???? logičnije bi mi bilo da ste rekli da su pogriješile prilikom izmjene ili jednostavno dogodila im se pogreška neo konstatacija da neznaju pravila.......

    6. 10. 2019,   11:30
  • desi se i dijete, kako ne bi ovo..

    6. 10. 2019,   11:30
  • kad ti sef kaze ,imao si samo 1 posao da uradis i ti si ga zahebao ahhaah,a simpa su kineskinje jbg desava se

    6. 10. 2019,   11:24