Obavijesti

Sport

Komentari 236

Krenula navijačka podbadanja: Bad Blue Boysi 'osvojili' Split

Krenula navijačka podbadanja: Bad Blue Boysi 'osvojili' Split
1

Dva dana prije derbija Bad Blue Boysi stigli su u Split i razvili veliki transparent na Vidilici, a kasnije i na splitskoj Rivi... Bilo bi super kad bi ostalo na podbadanjima, kad se ne bi vadile palice, šipke, noževi...

VIDEO

Navijačke provokacije dio su svakog značajnijeg svjetskog derbija. Parole, transparenti, poruke, podbadanja... Imun, naravno, nije ni najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, a zadirkivanja su počela već jutros, kada je ekipa Bad Blue Boysa stigla u Split...

Manja grupa navijača Dinama stigla je u Split te su nasred rive, centralnog splitskog okupljališta, razvili transparent na kojem piše "Naš grad, naša pravila. Vaš grad, opet naša pravila! Svi u Split, 1986". 

Nije to prvi put da su BBB-i upali u Split i uspjeli iznenaditi Torcidu. U rujnu 2010. Bad Blue Boysi su upali u Split i na  zvoniku katedrale Svetog Duje, simbolu Splita, postavili ogromnu Dinamovu zastavu. Desetmetarsku zastavu postavili su odmah nakon otvaranja katedrale.

- Stampedo torcidaša dojurio je do zvonika kad su čuli da se na njemu vijori Dinamova zastava. Šokirali su se. Na zvoniku su bile i naljepnice Agram Crew, podružnice Dinamovih navijača - ispričao je tad jedan od Splićana, koji se našao u blizini.

Nakon toga, Torcida je obećala da će Dinamovu zastavu vratiti BBB-ima, te da će je osobno postaviti negdje u Zagrebu. Obećanje su ispunili u ožujku 2011.kada su Dinamovu zastavu postavili na džamiju. 

Ovakav način podbadanja završava fizički bezbolno i nema  lakše ni teže ozlijeđenih. Bilo bi odlično kad bi se BBB-i i Torcida nadmetali u ovakvim stvarima, kada ne bi bilo šipki, palica, hladnog oružja i tučnjava na autoputima, kada ne bi bilo raznih Bjelopolja, Čakovca i ostalih mjesta gdje su se BBB i Torcida znali tući. Ili kao nedavni sukob Armade i Torcide, kada je jedan dječak dobio kamenom u glavu. Takve stvari nikome ne trebaju. 

Derbi je u subotu u 18.30, a Hajduk pobjedom može doći na prvo mjesto nakon gotovo 2000 dana. Ulaznice se prodaju odlično i na Poljudu se očekuje više od 25.000 gledatelja. S druge strane, Bad Blue Boysi su dobili 500 ulaznica, a planira ih ići i nešto više. Uostalom, kao što vidimo po fotografijama, dio njih već je stigao na splitsku rivu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu