Obavijesti

Sport

Komentari 32

Krepat ma ne molat! Gent jest jači, ali Rijeka sprema 'pakao'

Krepat ma ne molat! Gent jest jači, ali Rijeka  sprema 'pakao'
9

Ako se nešto moglo osjetiti u ekspediciji koja se u 2 iza ponoći u Oostendeu ukrcavala na avion za Krk onda je to bilo - nezadovoljstvo. Rijeka unatoč 1-2 iz Genta može namirisati plasman u EL skupine

VIDEO

Znali su da idu na bolje od sebe, na momčad koja je četiri puta skuplja, na klub koji ima četiri puta veći budžet od Rijeke. Željeli su, ako ništa drugo, nazad na Kvarner krenuti sa rezultatom koji uzvrat čini otvorenim, a plasman u skupine Europske lige dohvatnim.

I imaju to, imaju 1-2, na samo su jedan gol od prolaska play-offa, Riječani ulazak u EL skupine mogu 'namirisati', ali ako se nešto moglo osjetiti u ekspediciji koja se u 2 iza ponoći u Oostendeu ukrcavala na avion za Krk onda je to bilo - nezadovoljstvo.

Gent ih je stisnuo Prskalu u krilo, ali... Bijeli su vodili 1-0, do prvog se Depoitreovog gola držali dosta čvrsto i sada, unatoč teškim iskušenjima koja su prošli na u Belgiji: jedva čekaju uzvrat.

Karte se na blagajnama Rujevice prodaju k'o lude, ne gleda se u čemu je Gent bolji (a realno: bolji je u svemu) nego kako Belgijcima 'izmaknuti EL ispod nogu', a ako i Igor Bišćan, definicija odmjerenosti u javnom istupu, odmah nakon utakmice kaže "Na Rujevici im moramo prirediti pakao" onda vam je jasno što goste sa bogatog sjevera Europe čeka na sjeveru Mediterana!

Najbolji Rijekin čovjek u Gentu je bio najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti, golman Andrej Prskalo:

- Kad smo ušli u svlačionicu nakon utakmice nije bilo veselja zbog 'aktivnog' rezultata nego smo bili ljuti na sebe jer smo imali 1-0! Još smo u Belgiji ujutro čuli da je potražnja za ulaznicama za uzvrat ogromna. Gent je jak, ali Rijeka je bezbroj puta znala pobijediti jače od sebe. Ne želimo razmišljati o tome koliko su bogatiji, o našim ozljedama (Kvržićeva ruptura zadnje lože, nap.a.), o svemu što je protiv nas. Želimo ih izbaciti iz Europe i odvesti Rijeku u skupine Europske lige! - rekao je Prskalo.

Nogometaši Rijeke otputovali na prvu utakmicu doigravanja za ulazak u Europsku ligu

Rijeka se godišnje vrti oko 12 milijuna planiranog budžeta i to budžeta koji mora namicati prodajom igrača, Gent ima 45 milijuna - zajamčenih prije početka sezone! Neka druga razina zdravog sustava u odnosu na HNL i hrvatske 'sustav je da sustava nema' običaje.

No postoji i ono što se novcem ne može kvantificirati. Postoji riječko 'Krepat ma ne molat', zajedništvo, inat, želja da se bahati div sruši na pod. Možda neće biti dovoljno, ali budite sigurni: Bišćanove trupe okrenut će Rujevicu naopako da to i naprave.

Nemaju imperativ, a imaju silnu, ogromnu želju, neugasivu energiju svojeg predsjednika i cijelog Kvarnera iza sebe. Bišćan im je to najavio usred Genta, deset minuta nakon utakmice: Belgijci u četvrtak stižu u - riječki pakao!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka