Obavijesti

Sport

Komentari 83

Kritizirali ga, pričali da smanji plaću, a sad je najbolji strijelac

Kritizirali ga, pričali da smanji plaću, a sad je najbolji strijelac
2

Hajduk je bez ikakvih problema riješio (4-1) Rudeš, tako nastavio svoj pohod prema Europi. Veliki heroj još jednom bio je Mijo Caktaš koji je zabio svoj 17. gol i skočio na vrh ljestvice strijelaca...

VIDEO

Mi ne možemo sad smanjivati Caktašu plaću na svoju ruku, jedino ako se Mijo sam ponudi da se smanji ta plaća, a to bi nam zaista smanjilo troškove. No ne ovisi to o nama, bilo bi lijepo, no vidjet ćemo što će biti, pričao je u kolovozu 2018. godine sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović o Miji Caktašu

Hajduk je igrao jako loše, a sve kritike padale su po njegovim leđima. Kritizirali su ga, smatrali da ne zaslužuje plaću od 500.000 tisuća eura, rekli da je pretih za kapetana pa mu oduzeli kapetansku traku, a on im je uzvratio golovima. Mijo Caktaš pokazao je još jednom da je klasa od igrača kakvih trenutačno na tržištu baš i nema.

On je igrač od kojeg bi Hajduk mogao jako dobro zaraditi, jer ako ćemo iskreno, pa tko ne bi htio kupiti veznjaka koji je je dosad utrpao 17 golova i najbolji je strijelac lige!? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Caktašev apsolutni preporod

Radio je u tišini, primao udarce, a to ga je samo ojačalo. Pa nije džabe dobio plaću od pola milijuna eura od bivšeg predsjednika Ivana Kosa. U proljetnom dijelu pokazao je da ju definitivno zaslužuje, a čovjek koji je zaslužan za njegov apsolutni preporod je Siniša Oreščanin kod kojeg je došla do izražaja njegova klasa i eksplodirao je.

Hajduk je bez ikakvih problema riješio (4-1) Rudeš, tako nastavio svoj pohod prema Europi. Zagrepčani su se novim porazom oprostili od prvoligaškog društva, dok Splićani sada glavni favoriti za hvatanje trećeg mjesta.

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Mijo Caktaš. On je odigrao sjajnu partiju, na koncu i doživio velike ovacije, u posljednjim minutama Kranjčevićevom ulicom odjekivalo je "Mijo, Mijo". I to s razlogom. Ovo mu je bio čak deveti gol Rudešu ove sezone, i 13. u proljetnom dijelu sezone gdje je eksplodirao i pokazao svoju klasu i nevjerojatan njuh za gol.

Otkad je stigao Siniša Oreščanin, Mijo je završio kao polušpica, iza dva napadača, a takva uloga mu najviše odgovara. Fantastičan osjećaj za gol i ulazak iz drugog plana su mu uvijek bili forte, a ove sezone je to dodatno poboljšao i to je na kraju ovako ispalo. Zabio je 17. gol, a do kraja su ostala još dva kola.

Bijeli su bili puno bolja momčad, lako se obračunali s nedoraslim suparnikom. Siniša Oreščanin ovoga je puta na desnog beka postavio Stanka Jurića, a stasiti veznjak dokazao se kao jedan od najzahvalnijih igrača Hajduka. Stanko Jurić može funkcionirati na više pozicijama, sudjelovao je u akciji za prvi gol bijelih, kasnije i sam mogao zatresti mrežu domaćina.

Bila je to kvalitetna partija Hajdukovog veznjaka... Vrlo kvalitetnu rolu odigrao je i Ante Palaversa koji se nakon dulje vremena našao u početnoj postavi Hajduka. Osjeti se kako mladom veznjaku nedostaje minuta i kontinuitet igara, ali Palaversa je mirno držao sredinu terena, lijepo razigravao svoje igrače. I dokazao kako se sa samo 19 godina odlično nosi sa svim stvarima koje mu se događaju u karijeri. I kako nije (pre)visoko poletio...

Hajduk ne može bez Mije

No, priča dana još jednom bio je Mijo Caktaš. Glavni igrač Hajduka ključan je za svoju momčad, Splićani sa i bez Caktaša jednostavno nisu isti. Niti mogu biti, teško je danas u nogometnom svijetu pronaći veznjaka koji je u stanju zabiti 17 prvenstvenih golova u sezoni.

Dapače, takve su brojke odlične i za napadače. Mijo Caktaš fantastično osjeća igru i ulazi iz drugog plana, neumoljivo trese suparničke mreže. A mogao je biti i asistent, samo da je Jairo u jednoj prilici bio prisebniji... Realno, sljedeća sezona Hajduka puno će ovisiti i o Miji Caktašu.

Split: HNK Hajduk protiv NK Istra u 17. kolu Prve HNL

Točnije, o tome hoće li prvo ime bijelih ostati i dogodine na Poljudu ili će "pakirati kofere", pa napuniti blagajnu Hajduka. A sasvim je sigurno, Hajduk takvu zamjenu (veznjaka sa 17 prvenstvenih golova) neće pronaći. Mijo ima priliku postati i najbolji strijelac lige, a to su do sad uspjela napraviti samo dva igrača Hajduka. Ardian Kozniku tu je titulu ponio u prvoj sezoni HNL-a 1992. godine kada je zabio 12 golova, a Mađar Marko Futacs najbolji strijelac lige bio je 2017. godine kada je utrpao 18 golova i ostao ispred Dinamovog Soudanija.

Napusti li Caktaš bijeli brod i Oreščanin će se naći u velikim problemima, trener Hajduka će morati i pronaći i novi način (sustav) igre. A ostane li Caktaš na Poljudu, navijači Hajduka imaju pravo sanjati. Možda ne naslov prvaka, ali svakako bolje i uspješnije dane. Kako u prvenstvu, tako i Europi...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta