Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kruno: Kakva Liga prvaka, cilj je ponovno u Međugorje

Kruno: Kakva Liga prvaka, cilj je ponovno u Međugorje
6

Niti jedan trener nije uspio dovesti Dinamo dvaput u Međugorje. Jurčić se šali da je to sad njegov cilj, jer bi to značilo da je nešto napravio u klubu

VIDEO

Odradili smo sve sjajno. Uspjeli smo napraviti sve što smo htjeli u prvom dijelu priprema. Ipak, ostaje dojam da su dečki koji 'love' pozicije trebali malo više zagristi, rekao je Kruno Jurčić.
Dinamo je na pripremama u Međugorju imao vrhunske uvjete, a posebno su mu se dopala dva igrača.
- Vrsaljko i Dodo su bili jako dobri. Uostalom, ne bismo uzeli tu dvojicu igrača da nismo mislili da mogu biti pojačanje za Dinamo. Od juniora mi se najviše svidio Mlinar - kazao je Jurčić.
Zagrepčani nisu imali previše problema s ozljedama. Mandžukič je osjetio bol u zadnjoj loži protiv Lokomotive, ali će nakon dva slobodna dana biti spreman raditi punim intenzitetom u Turskoj. Domagoj Antolić ozlijedio je ahilovu tetivu protiv Gruda i ići će na pregled kako bi se ustanovila situacija s njegovom ozljedom. Marijo Mandžukić je na pripremema u Hercegovini prekinuo svoj golgeterski post i zabio dva gola.
- Kad Mandžo zagrize, mi smo druga momčad. S njim dobivamo sve. Čim je smiren i koncentriran na igru, pokazuje koliko je bolji igrač od svih - prokomentirao je Jurčić.
Niti jedan trener nije Dinamo dvaput doveo na pripreme u Međugorje. To su po jednom napravili Soldo, Ivanković, Vlak...
- Nije više cilj uvesti momčad u Ligu prvaka, nego je drugi put dovesti u Međugorje - šalio se Jurčić.
Tomislav Barbarić bio je kapetan 'modrih' u nekoliko drugih poluvremena na pripremama.
- Od Barbe i Badelja očekujem da budu lideri novog Dinama. Dat ću im podršku jer imaju sve da budu vođe - tvrdi Kruno.
Prijelazni rok još nije završen i Dinamo bi do 31. siječnja mogao pojačati bar još jedan igrač.
- Poslali smo Osijeku ponudu za Vidu, ali još uvijek nema povratne reakcije. Željeli smo dovesti Zeca iz Šibenika, ali je taj transfer propao kad smo kupili Dodu - rekao je Kruno i dodao:
- Želim golmana. Butina ima svoj status i prvi je golman, ali želim riješiti pitanje drugog i trećeg golmana. Lončarić se vraća tek pred kraj sezone, a Kelavu nećemo vratiti iz Lokomotive. U HNL-u 'gotovih' golmana baš i nema, ali ima perspektivnih. Vidaković me nije zadovoljio i tražit ću od kluba drugo riješenje. Možda bi Turina, ako ne riješi svoj status, mogao potpisati ugovor s nama - kaže Jurčić.
Dinamo u nedjelju putuje u Tursku na drugi dio priprema. Tamo će odigrati pet utakmica protiv Hirošime, Cluja, Lecha, Moskve i Teplica.
- U Turskoj želim uigrati momčad koja će brzo sve riješiti u prvenstvu. Želimo što prije osigurati naslov kako bi mogli 'kupiti' vrijeme za drugu sezonu - kazao je Jurčić.
Gruđanin je skoro godinu dana na klupi 'modrih'. I u ovoj sezoni želi ponovno osvojiti dvostruku krunu.
- U ovih godinu dana doživio sam svašta u Dinamu. Nisam se nadao tako negativnoj atmosferi. Doživio sam razne pritiske. Ipak, vjerujem da ću ponoviti uspjehe iz prošle sezone - rekao je Jurčić.
Kruno ne razumije odnose u hrvatskom sportu te tvrdi da je oko Dinama previše negativnosti.
- Medveščak igra u šestoj ili sedmoj ligi u Europi. Bore se za osmo mjesto, a toliko su popraćeni i uz takvu pozitivu. Čak su i otpustili trenera, a svi su to popratili kao dobru stvar, kao da je nagrađen zbog dobro odrađenog posla. Htio bih da tako pozitivna atmosfera bude i oko Dinama - kaže Jurčić.
Kruno ima jako dobar odnos s Bad Blue Boysima.
- Nikad nisam bio zvijezda, ni kao igrač ni kao trener, ali su me navijači uvijek poštivali - završio je Kruno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu