Obavijesti

Sport

Komentari 7

Kubica prije osam godina skoro poginuo, a sada se vraća u F1!

Kubica prije osam godina skoro poginuo, a sada se vraća u F1!
6

Poljski vozač Robert Kubica (33) najavio je senzacionalan povratak u Formulu 1 nakon osam godina izbivanja. Zadnju utrku vozio je u Abu Dhabiju, a od F1 je morao odustati nakon stravične nesreće na reliju

VIDEO

Svi su mislili da je gotov, a on se vraća! Poljski vozač Robert Kubica potpisao je za Williams i od sljedeće sezone ponovno će voziti u Formuli 1. Povratak je to jednog od omiljenih vozača svih navijača nakon osam godina. 

Podsjetimo, Kubica je te 2011. doživio stravičnu nesreću na reliju u Italiji koji je vozio izvan sezone te je nastradao. Zadobio je strahovite frakture na desnoj strani tijela. Nastradala mu je desna ruka koja je ostala gotovo paralizirana i zbog toga mu je karijera u elitnoj Formuli 1 bila završena. Barem se tako mislilo...

Belgian Grand Prix - Qualifying - Spa-Francorchamps

Zbog ozljede mu je čak i život bio ugrožen, ali se nakon dugog procesa rehabilitacije vratio sportu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrijeme je ovih godina kratio u reliju gdje je vozio Svjetsku seriju tri godine, a okušao se i u drugim utrkama. Sve s ciljem da dohvatio dostatnu formu za F1. Čak je bio u Italiji gdje je na simulatoru pokušavao voziti F1 kako bi vidio je li moguće da se vrati u taj, omiljeni mu sport.

Prije godinu dana je otišao u Renault gdje je odradio testove, ali ga francuska momčad nije željela potpisati. Ipak, zaintrigirao je vlasnike Williamsa koji su mu također dali priliku na test-utrkama u Abu Dhabiju uoči prošle sezone.

Poljak se za ugovor s Williamsom borio s Rusom Sergejem Sirotkinom. Rus je dobio ugovor i na nekim testovima je bio dvostruko brži, ali je u svojoj debitantskoj sezoni razočarao. Tu je uskočio Kubica koji je iz statusa trećeg vozača došao do mjesta drugog vozača ekipe za iduću sezonu.

Abu Dhabi Grand Prix - Preparation Day - Yas Marina Circuit

Kubica se u toj momčadi pridružio mladom Britancu Georgeu Russellu sa kojim je prethodno postignut dogovor, pa će njih dvojica predstavljati britanskog konstruktora sljedeće sezone.

- Želim zahvaliti svima koji su mi pomogli tijekom teškog perioda kroz koji sam prošao proteklih godina. Bio je pravi izazov vratiti se u Formulu 1, djelovalo je kao nemoguća misija, ali sada je jasno da je moguće. Veoma sam uzbuđen što ću sljedeće sezone ponovno biti tu - izjavio je Poljak.

Sada je došao red za povratak na veliku scenu.

- Ova godina je bila teška, ali sam naučio mnogo toga. Želim  zahvaliti Sir Franku i Claire na ovoj prilici. Biti ponovo u F1 jedno je od najvećih dostignuća u mom životu. Ne mogu dočekati da ponovno vozim. Hvala svima još jednom - kazao je oduševljeni vozač Williamsa.

Kubica je u F1 debitirao na Velikoj nagradi Mađarske 2006. godine i od tada je zabilježio 76 startova kao vozač BMW Saubera i Renaulta. Najveći uspjeh mu je slavlje u Kanadi 2008. godine, jedino u karijeri, a još se 11 puta našao među prva tri vozača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta