Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kulenović čeka zadnji pregled, a Ademi čeka potpuni oporavak

Kulenović čeka zadnji pregled, a Ademi čeka potpuni oporavak
1

Danas je točno tri mjeseca otkako je Sandro Kulenović bio na operaciji, a prema svim statistikama i literaturama on u tom periodu još ne smije ući u 'full' trening, kaže dr. Ivica Smodek...

VIDEO

Dinamo i dalje intenzivno trenira dvaput dnevno u Rovinju, a Nenad Bjelica na raspolaganju nema trojicu igrača. Arijan Ademi i Iyayi Atiemwen sve svoje vježbe odrađuju u hotelskoj teretani, dok je Sandro Kulenović svakodnevno na terenu, ali radi po posebnom programu. I trenira odvojeno od momčadi. Mladi napadač niže krugove, rekli bi smo kako je već pretrčao i 'Grand Prix Istra'.

Osobno, čak nas fascinira njegovo ponašanje, Kulenović je stalno nasmijan, pravi pozitivac. Iako vjerojatno ni njemu više nije svejedno kada na nekom treningu prema njemu krene dr. Martin Mayer, kondicijski trener Dinama. Tada za mladog napadača kreće 'pravi masakr', tu više ni Kulenović nema preveliki osmijeh na licu. A kakvo je stanje s ozlijeđenim igračima provjerili smo kod dr. Ivice Smodeka.. 

Pokretanje videa...

Dinamo na pripremama u Rovinju 2020. 00:40

- Sandro Kulenović je 22. listopada prošle godine bio na operaciji, oporavlja se jako dobro, ali statistički gledano i prema svim tim literaturama, on tri mjeseca nakon operacije ne bi smio ići u 'full' trening. Točno danas je prošlo tri mjeseca, on bi sada vjerojatno mogao trenirati, ali ako bi mu opet pukla kost, mi bi bili krivi i svi bi rekli, pa znate što govori statistika. Mi ćemo u Zagrebu napraviti još jedan rendgen, pa vidjeti koliko se brzo pouni ta frakturna pukotina. Nekome ona cijeli sporo, nekome puno brže - kaže nam dr. Ivica Smodek, pa dodaje jedan zanimljiv primjer:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Trening nogometaša Dinama na pripremama u Rovinju Trening nogometaša Dinama na pripremama u Rovinju Trening nogometaša Dinama na pripremama u Rovinju
24
| Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Mislim da je Josip Šimunić zbog pete metatarzalne kosti u Njemačkoj izgubio gotovo dvije godine, čak je presađivao iz kuka kost u petu metatarzalnu. I dvije godine zbog toga nije mogao igrati u kontinuitetu. Sandro Kulenović se dobro oporavlja, nema nikakve boli, trčao je pravocrtno, pa s promjenama smjera, a sada smo mu dali da radi određene doskoke i poskoke kako bi vidjeli reakciju. A ako na tom kontrolnom magnetu u Zagrebu bude sve kako treba, pustit ćemo ga u trening.

Pokretanje videa...

00:38

Na treninzima nema niti Atiemwena...

- Atiemwenu se na umjetnoj travi upalila ovojnica Ahilove tetive. On bi možda već danas mogao u trening, ali ako bi mu se ta ovojnica Ahilove tetive ponovo upalila, onda smo se vratili tjedan dana unatrag. Mi s njim radimo jako puno vježbi za Ahilovu tetivu, radi gornji dio tijela i vozi bicikl, ali on ne smije imati ni malo boli da ga pustimo u normalni trening.

I kakvo je stanje s Arijanom Ademijem?

- Arijan Ademi se cijelo vrijeme kapetanski ponašao, on je za Dinamo igrao pod bolovima jer nam je trebao i za nas u Europi bio stožerni igrač. Zajedno u dogovoru s njim smo tada odlučiti da će primati anestetike kako bi mogao igrati. Njega za vrijeme utakmice ništa ne bi boljelo, ali smo mu obećali kada završi prvenstvo da dobiti koliko god mu treba vremena za oporavak. I da se ta kost koja mu se upalila konačno riješi. Njemu se na stopalu jedna koščica od ispod upalila, to ga je jako boljelo, ali sada je to 90% bolje. Sada je odlično, ali bio je dogovor, on je ginuo za nas, pa ćemo mu dopustiti maksimalni oporavak - završio je dr. Smodek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi