Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kulešević: Odmah sam pao u nesvijest, jedva sam preživio

Kulešević: Odmah sam pao u nesvijest, jedva sam preživio
1

Bila je to jako teška ozljeda s neizvjesnim ishodom, prisjetio se Ivica Kulešević nesreće na utakmici Osijeka i Inkera 1994. godine. Bjelica i on zajedno su odrastali, a u nedjelju će biti na suprotnim stranama

VIDEO

S Kuleševićem sam odrastao, živjeli smo zgradu do zgrade. Drago mi je da je dobio šansu i da je iskorištava na ovakav način, rekao je Nenad Bjelica u najavi nedjeljnog derbija Dinama i Osijeka.

Šef nogometne škole i trener Osijeka Ivica Kulešević (49) nešto je manje od dvije godine stariji od sugrađanina Bjelice (48). Mimoišli su se u Gradskom vrtu u ratnim godinama. Bjelica je 1993. za rekordnih 750.000 njemačkih maraka preselio u španjolski Albacete.

Pokretanje videa...

02:58

Godinu potom Kulešević je počeo igrati za Osijek, a u utakmici protiv zaprešićkog Inkera pretrpio stravičnu ozljedu koja je mogla biti kobna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uh, kad se toga samo sjetim... Stvarno sam jedva preživio. Igor Čalo zakačio me laktom po glavi i odmah sam pao u nesvijest. Bila je to jako teška ozljeda s neizvjesnim ishodom - rekao je Kulešević za SN.

Dugo mu je trebalo da se vrati nogometu.

- Operiran sam i oporavak je potrajao. Tek nakon 13 mjeseci liječnici su mi dali zeleno svjetlo za početak treninga. Trebalo je vremena da se vratim nogometu - dodao je.

Pokretanje videa...

01:41

Bjelica i Kulešević odrasli su zajedno na osječkom Sjenjaku.

- Bili smo jako dobri. Igrali smo zajedno, ali razišli smo se u karijeri. Kad sam ja ušao u momčad, on je već bio otišao u Albacete, a kad se vratio, ja sam otišao drugim putem. Jedan drugoga poštujemo i drago mi je da Bjelko niže uspjehe. Čestitam na rezultatima i njemu i Dinamu - rekao je Kulešević i dodao:

- Nikad nismo igrali jedan protiv drugoga, ali tako je to u nogometnom profesionalnizmu. Nenad je bio jako talentiran igrač, a takav je i kao trener. Ali nije sve u talentu, on je i velik radnik, vrijedan i uvijek odmjeren. Sve je uspjehe koje postiže itekako zaslužio.

Stisak ruke osječkih "lega" uoči početka derbija u 17.30 na Maksimiru (Arena Sport 3) bit će, dakle, doista poseban.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu