Obavijesti

Sport

Komentari 91

Kvalifikacije Eura 2020.: Kad, gdje i protiv koga ćemo igrati

Kvalifikacije Eura 2020.: Kad, gdje i protiv koga ćemo igrati
1

GRUPA IZ SNOVA Hrvatska će u grupi E igrati s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom. Na prvu se čini da smo prošli odlično i da bi trebali osvojiti skupinu. Donosimo sve informacije koje morate znati

VIDEO

Nezaboravno Svjetsko prvenstvo i srebrna medalja su za nama. Povijesni uspjeh naše nogometne reprezentacije zadivio je svijet i bacio Hrvatsku u neviđeni trans te osjećaj blagostanja dok su pojedinačni uspjesi Luke Modrića ispisali nove stranice hrvatske nogometne povijesti.

No, Vatrenima i izborniku Zlatku Daliću sada slijede novi izazovi i ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine koje će po mnogočemu biti posebno.

To srebro u Rusiji postavilo je letvicu vrlo visoko i Hrvatskoj više nije uspjeh plasman na Euro ili prolaz u grupi. Hrvatska sada dolazi kao jedan od favorita za osvajanje prvenstva. Osjetili su to na svojoj koži Španjolci, Englezi na Svjetskom, Rusi...

A današnji ždrijeb u Dublinu Vatrenima je donio grupu E, jednu od onih grupa s pet reprezentacija. A na putu za Euro 2020. stajat će nam:

  • Wales, Slovačka, Mađarska i Azerbajdžan

Kad počinju kvalifikacije Eura 2020.?

Izabranici Zlatka Dalića nisu kroz Ligu nacija uspjeli napraviti prvi korak prema Europskom prvenstvu pa Vatrene sada čekaju još jedne kvalifikacije.

Ovo prvenstvo je po mnogočemu specifično pa tako ovoga puta ni za jednu reprezentaciju neće biti direktnog plasmana po principu domaćinstva. Tako se može dogoditi da jedna ili više reprezentacija domaćina uopće ne nastupe na Euru. A pomisao odmah pada na Rumunjsku, Škotsku, Mađarsku...

Dakle, 55 reprezentacija podijeljene su u 10 kvalifikacijskih skupina - u pet skupina su po pet momčadi, a u preostalih pet po šest. Kvalifikacije počinju 21. ožujka 2019. godine.

Skupina E, raspored:

21. ožujka, 20:45 (četvrtak): Hrvatska - Azerbajdžan
24. ožujka, 18:00 (nedjelja): Mađarska - Hrvatska

8. lipnja, 15:00 (subota): Hrvatska - Wales

6. rujna, 20:45 (petak): Slovačka - Hrvatska
9. rujna, 18:00 (ponedjeljak): Azerbajdžan - Hrvatska

10. listopada, 20:45 (četvrtak): Hrvatska - Mađarska
13. listopada, 20:45 (nedjelja): Wales - Hrvatska

16. studenoga 20:45 (subota): Hrvatska - Slovačka

Grupa iz snova za Hrvatsku: Igramo s Walesom i Mađarima
Grupa iz snova za Hrvatsku: Igramo s Walesom i Mađarima
UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia

Sustav natjecanja kvalifikacija Eura 2020.

U kvalifikacijama će nastupiti 55 reprezentacija, po prvi puta plasman na Euro tražit će Kosovo.

Zbog političkih razloga u istoj skupini nisu mogli biti Armenija i Azerbajdžan, Gibraltar i Španjolska, Ukrajina i Rusija dok Kosovo nije smjelo biti sa Srbijom niti s Bosnom i Hercegovinom.

Kao problem je i hladnije vrijeme pa su samo dvije od sljedećih 10 reprezentacija (Bjelorusija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Island, Latvija, Litva, Norveška, Rusija i Ukrajina) mogle biti zajedno u skupini.

Kvalifikacije će trajati od 21. ožujka do 19. studenoga 2019. godine. Na Europsko prvenstvo plasirat će se dvije najbolje reprezentacije svake skupine dok ćemo posljednja četiri predstavnika (ukupno će ih biti 24) dobiti kroz - završnicu Lige nacija.

Datumi održavanja kvalifikacijskih utakmica:

  • 1. kolo - 21.-23. ožujka 2019.
  • 2. kolo - 24.-26. ožujka 2019.
  • 3. kolo - 7.-8. lipnja 2019.
  • 4. kolo - 10.-11. lipnja 2019.
  • 5. kolo - 5.-7. rujna 2019.
  • 6. kolo - 8.-10. rujna 2019.
  • 7. kolo - 10.-12. listopada 2019.
  • 8. kolo - 13.-15. listopada 2019.
  • 9. kolo - 14.-16. studenog 2019.
  • 10. kolo - 17.-19. studenog 2019.

Gdje će se Europsko prvenstvo 2020. igrati?

Europsko prvenstvo 2020. održat će se u 12 gradova diljem Europe.

Euro će biti održan u Londonu, Münchenu, Rimu, Bakuu, Saint Petersburgu, Bukureštu, Amsterdamu, Dublinu, Bilbau, Budimpešti, Glasgowu i Kopenhagenu.

Prva utakmica turnira održat će se 12. lipnja u Rimu, dok će finale biti 12. srpnja na Wembleyju. Na Europskom prvenstvu nastupat će 24 reprezentacije.

Hrvatska - Spanjolska

Gdje će se održati finale Eura 2020.?

Finale će, dakle, biti 12. srpnja na Wembleyju. Kultni londonski stadion prima 90 tisuća ljudi i finalisti će zaraditi pozamašan iznos. Tako će novi europski prvak zaraditi 10 milijuna eura dok će viceprvak dobiti sedam.

Pobjednik, tako, u slučaju maksimalnog učinka moći inkasirati ukupno 34 milijuna eura. No, to je u idealnom slučaju kada se u obzir uzmu sve pobjede na turniru.

Hrvatska - Grcka

Koliki je nagradni fond Eura 2020.?

Na završnom turniru Europskog prvenstva nastupit će 24 reprezentacije. Svaka će pojedinačno zaraditi 9,25 milijuna eura samo za nastup, a u slučaju pobjede u grupnoj fazi dobit će 1,5 milijuna eura dok će za remi dobiti 750 tisuća.

Momčadi koje se plasiraju u osminu finala u džep će spremiti po 2 milijuna eura dok će za četvrtzavršnicu dobiti po 3,25 milijuna eura.

Polufinalisti zaradit će po 5 milijuna eura, viceprvak sedam milijuna, a pobjednik 10 milijuna eura

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju