Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kvalifikacije uživo: Italija pred Eurom, a Norvežani imaju 2-0

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Dvije utakmice kvalifikacijske skupine H za odlazak na Euro 2016., u kojoj je i Hrvatska, igraju se od 18 sati: Azerbajdžan-Italija te Norveška-Malta. Pratite uživo

Hoćemo li početak utakmice protiv Bugarske dočekati rasterećeniji nego što smo to bili nakon poraza u Norveškoj? Dvije reprezentacije koje u ovom trenutku drže dvije vodeće pozicije u skupini H kvalifikacija za Euro igraju svoje utakmice devetog kola od 18 sati.

Azerbajdžan bivšeg hrvatskog reprezentativca Roberta Prosinečkog dočekuje Italiju, vodeći sastav skupine, na Olimpijskom stadionu u Bakuu. "Azzurrima" bi pobjeda značila izravan plasman na Euro, dok bi Azerbajdžan remijem ili eventualnom pobjedom bitno pomogao Hrvatskoj da se dokopa prve dvije pozicije.

Naime, ne pobijedi li Italija Azerbajdžan, a Norveška svlada Maltu, Talijani se ne bi smjeli kockati u zadnjem kolu u utorak, kada dočekuju Norvežane. Uz obje pobjede Hrvatske te pobjedu Norvežana u toj utakmici, Italija bi pala na treće mjesto.

Norveška u istom terminu dočekuje Maltu na stadionu Ullevaal u Oslu i mora pobijediti želi li biti sigurna u drugo mjesto. Remizira li, a Hrvatska pobijedi Bugarsku, "kockasti" se vraćaju na drugo mjesto.

Poznato je i da će Norveška s dvije pobjede, protiv Malte te Italije, izbaciti Hrvatsku iz svih kombinacija za izravan plasman na Euro, pa će ove dvije utakmice uoči one maksimirske dati dosta odgovora kakav nas rasplet očekuje u finišu borbe za odlazak u Francusku.

Pratite izravan tekstualni prijenos na Goalu:

<div> <iframe id="sofa-standings-embed-5346-7802" width="100%" height="0" src="https://www.sofascore.com/tournament/5346/7802/standings/tables/embed" frameborder="0" scrolling="no"></iframe><div>Standings provided by <a target="_blank" href="https://www.sofascore.com/">Sofascore LiveScore</a></div><script type="text/javascript" src="http://static3.sofascore.net/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script><script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-5346-7802', window);</script> </div>
Komentari (51)
  • u najlakšoj skupini mi ovisimo o drugima. Sramota!

    10. 10. 2015,   18:38
  • Bravo taljancini. Niste vi prcija da ne mozete dobit ove amatere

    10. 10. 2015,   18:13
  • bravo Italija!!!

    10. 10. 2015,   19:21