Obavijesti

Sport

Komentari 8

Ivan Kvesić osigurao srebro na SP-u u karateu! Slijedi finale...

Ivan Kvesić osigurao srebro na SP-u u karateu! Slijedi finale...
1

Najmanje srebrno odličje osigurao je plasmanom u finale poluteške kategorije na svjetskom prvenstvu u karateu Ivan Kvesić koji će se u subotu u Madridu za najsjajnije odličje boriti protiv Valerija Čobotara

VIDEO

Ivan Kvesić, član "KK "Hercegovina" iz Zagreba, bio je slobodan u 1. kolu da bi nakon toga ostvario uvjerljive dvije pobjede nad rumunjskim reprezentativcem Christianom Marianom Michalacheom (4-0) i karatistom iz Dominikanske Republike Dionicijom Gustavom (8-1).

U osmini finala već nakon petnaestak sekundi Bjelorus Anton Isakau udarcem nogom u glavu ostvario je veliku prednost 3-0, ali je do kraja susreta Kvesić preokrenuo rezultat i pobijedio sa 4-3, da bi u četvrtfinalu nadigrao Danca Michela Corbalana sa 5-0. 

U polufinalu mu je protivnik bio europski i svjetski prvak Turčin Ugur Aktas koji je na početku borbe ostvario prednost. No pri kraju susreta Kvesić je izjednačio da bi devet sekundi prije završetka borbe nakon video-analize prethodne akcije dobio bod za pobjedu od 2-1 i  plasman u finale u kojem će mu u subotu protivnik biti Ukrajinac Valerij Čobotar.

- U finalu zadnjeg SP-a prije Olimpijskih igara, i to nakon što je karate postao olimpijski sport. Izuzetno sam presretan, ni u jednom trenutku nisam odustao od cilja. Hvala svima koji su sudjelovali u osvajanju ove najmanje srebrne medalje, a svatko je na svoj način u tome pomogao. Čeka nas još ekipno nadmetanje, a do subote nastojat ću se pripremiti na najbolji mogući način - istaknuo je ponosni finalist Svjetskog karate prvenstva u kategoriji do 84 kg. 

Anđelu Kvesiću jedna je pobjeda nedostajala kako bi se u subotu borio za brončanu medalju u teškoj kategoriji, istoga sjaja koju je osvojio i na prošlom SP-u u Linzu prije dvije godine. Anđelo međutim nije ovoga puta opravdao status favorita jer je dvoboj protiv Felipea Reisa završio bez bodova, a Portugalac je otišao u borbu za broncu zahvaljujući jednoj podignutoj zastavici više u njegovu korist (3-2).

Ana Marija Bujas-Čelan  u prvom kolu teške kategorije (+68 kg) u posljednjim sekundama slavila je protiv Australke Michelle Wilson (1-0), da bi istim rezultatom u idućem nastupu završila natjecanje  porazom od Slovakinje Dominike Tatarove. 

Ana Marija Križan (-68 kg)  u susretu s Ivonom Ćavar završilo je 0-0, ali suci su naknadnim preglasavanjem 4-1 odlučili kako dalje ide karatistica iz Bosne i Hercegovine.

U katama Tomislav Stolar u 1. kolu  bio je slobodan, potom je svladao  Slovenca Bora Hartla sa 5-0, ali ispao u dvoboju od Kolumbijca Davida Contrerasa 4-1 i nešto kasnije izborio repasaž.

Vlatka Kiuk u ženskim pojedinačnim katama svladala je Aileen Sprenger iz Liechensteina sa 5-0, ali u 2. kolu istim rezultatom ispala od aktualne svjetske vice-prvakinje Egipćanke Sarah Sayed.  

Drugog natjecateljskog dana od naših nastupaju Kristijan Lacković (-60 kg), Dino Povrženić (-67 kg), Ivan Martinac (-75 kg), Jelena Pehar (-50 kg), Alessandra Hasani (-55 kg) i Ana Lenard (-61 kg).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe