Obavijesti

Sport

Komentari 8

Kyrgios je suspendiran na 16 tjedana! Mora i kod psihologa

Kyrgios je suspendiran na 16 tjedana! Mora i kod psihologa
2

Temperamentni 24-godišnji tenisač prošli je mjesec nakon turnira u Cincinnatiju morao platiti 113.000 dolara kazne zbog ispada, a ova je nova kazna izrečena jer je na US Openu optužio ATP da je "korumpiran"

VIDEO

Australski tenisač Nick Kyrgios suspendiran je na 16 tjedana i mora platiti dodatnu kaznu u visini od 25.000 dolara zbog lošeg ponašanja na teniskim turnirima u zadnjih 12 mjeseci, odlučio je ATP u četvrtak nakon istrage, dodajući da će Australac imati šest mjeseci da ispuni tražene uvjete kako suspenzija ne bi stupila na snagu.

- Suspenzija će biti ukinuta nakon šest mjeseci kada se uvjerimo da Kyrgios poštuje određene mjere tijekom tog razdoblja, kao što su pravila ponašanja, suradnja s mentalnim trenerom na turnirima i korištenje specijalizirane profesionalne pomoći tijekom razdoblja bez turnira (studeni - prosinac) - naveo je ATP u priopćenju.

Ovaj temperamentni 24-godišnji tenisač prošli je mjesec nakon turnira u Cincinnatiju morao platiti 113.000 dolara kazne zbog ispada, a ova je nova kazna izrečena jer je na US Openu optužio ATP da je "korumpiran". 

Tennis: Western and Southern Open

Novinari su ga tada pitali za mišljenje upravo o toj novčanoj kazni zbog užasnog ponašanja u Cincinnatiju tijekom meča s Karenom Hačanovim, a on je prilično hladno konstatirao da je ATP organizacija u kojoj ima - korupcije.

- ATP je prilično korumpiran u svakom slučaju - rekao je.

- Uopće me nije uznemirila ta kazna. Kažnjen sam sa 113 tisuća dolara, za što?

Novinar je potom tražio da Kyrgios dodatno objasni što je točno mislio pod pridjevom korumpiran. Tu je već ostao bez pravih riječi.

- Zašto uopće govorimo o nečemu što se dogodilo prije tri tjedna kad sam upravo razbio nekoga u prvom kolu US Opena? Jeste li vi ikad psovali nekoga? Samo vam postavljam pitanje.Kada je prespavao i valjda shvatio da je rekao javno nešto što nije smio i što je trebao zadržati za sebe, pogotovo s takvim pedigreom koji ima, Kyrgios je malo promijenio ploču.

- Moj izbor riječi nije bio ispravan, a samo sam želio ukazati na dvostruke standarde prema različitim sportašima. Znam da je moje ponašanje ponekad percipirano kao kontroverzno i da mi je donosilo nevolje, ali htio bih da bude jasno da mnogi drugi tenisači čine iste prijestupe koji nikada nisu sankcionirani. To će i dalje biti stvar s kojom ne mogu složiti. Ja nikako nisam savršen, ali želim da Tourom vlada poštenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka