Obavijesti

Sport

Komentari 17

L. Cufre: Oduševili su me Zagreb, Dinamo i navijači

L. Cufre: Oduševili su me Zagreb, Dinamo i navijači
1

Cufre je igrač kojeg smo dugo željeli i on će našoj momčadi dati dodatnu dimenziju. Suigrači mogu od njega puno naučiti, rekao je Krunoslav Jurčić

VIDEO

Ovaj grad ostavlja fantastičan dojam, bez pretjerivanja. Jedan je od najljepših koje sam vidio, a ponovit ću, puno sam putovao i živio u raznim gradovima, poput Rima i Monaca. Zagreb je, k tome, i jako čist i djeluje sigurno. Zapravo je savršeno mjesto za odgoj djece, rekao je Cufre za službenu stranicu Dinama.
Susret Dinama i Heartsa gledao je s tribina. Nije mogao pomoći jer nije bio registriran, no prođe li Dinamo u Europsku ligu, Cufre će konkurirati za momčad.
- Bila je to odlična utakmica, a posebno me oduševila publika. Bodrili su nas i tjerali momčad cijelo vrijeme. Ovakva potpora navijača predstavlja čak i dva ili tri igrača više.
Cufre se počeo baviti nogometom sa šest godina u Gimnasiji iz La Plate. Prošao je sve uzraste i u Argentini je ostao do 23. godine. Tada ga zove Roma, s kojom potpisuje petogodišnji ugovor.
-  Jedan od razloga zbog kojeg sam došao u Dinamo je Liga prvaka i Europska liga. Mislim da je nakon Svjetskog prvenstva najljepše za svakog igrača sudjelovanje u Ligi prvaka i u Europskoj ligi jer to je prilika za nadmetanje s najboljima - rekao je Argentinac.
Igrao je i za Sienu, Herthu i Monaco. U Monte Carlu svlačionicu je dijelo s Lekom, Šimićem i Pokrivačem. S njima je puno razgovarao o Dinamu, klubu u kojem sva trojica igrali.
- Da, i Dario mi je dao mnogo informacija na tu temu, kao i Pokrivač i Leko. Zapravo sam najviše razgovarao s Lekom budući da smo najdulje igrali skupa. Naposljetku, i moja je supruga dobra s Darijevom, pa se svi međusobno dobro poznajemo.
Još uvijek mu je teško usporediti hrvatski i argentinski nogomet.
- Rano je za prve dojmove i konkretne usporedbe. No ako igra sa strašću, igraču je zapravo svejedno gdje igra, rekao je Cufre koji se još nije smjestio.
- Upravo tražim stan ili kuću. Sretan sam i zato jer mi se sljedeći tjedan pridružuju i supruga i tri kćerkice pa ćemo biti na okupu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka