Obavijesti

Sport

Komentari 18

L'Equipe udario po Francuzima: Nema čarolije svjetskih prvaka

L'Equipe udario po Francuzima: Nema čarolije svjetskih prvaka
1

MUKA I BEZ IDEJE Francuska se mučila, prvi put povela tek u 22. minuti, a iako je u 36. minuti imala 19-13, uspjela je sve prokockati i idućih 11 minuta nije postigla gol

VIDEO

Francuska rukometna reprezentacija pobijedila je Brazil 24-22. Francuzi su na Svjetskom prvenstvu startali s pobjedom, no bila je to utakmica daleko od idealnog i očekivanog za standarde takve rukometne sile.

Nedostajalo je kreativnosti, nedostajalo je poletnosti kakva je Francuze krasila svih silnih godina u kojima smo razvili veliki rivalitet. Nedostajao je i Nikola Karabatić, istina, i upravo iz tog razloga Didier Dinart odlučio ga je vratiti u reprezentaciju nakon ozljede lijevog stopala.

- Nikola je počeo s treninzima s dijelom momčadi PSG-a, razgovarao sam s čelnicima kluba i stvoreni su uvjeti da nam se pridruži. On nam je izuzetno bitan igrač - rekao je Dinart.

Karabatić je Francuze vodio do četiri naslova svjetskih prvaka, posljednjeg prije dvije godine kada su laskavu titulu odnijeli kao domaćini. Mi smo tada završili četvrti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sinoć puno toga nije funkcioniralo i takva slika koju je Francuska poslala rukometnom svijetu alarmirala je francuske medije. Ugledni L'Equipe imao je što za primijetiti.

- Nadali smo se da će se povijest ponoviti točno dvije godine nakon što je Francuska u Bercyju 2017. godine Svjetsko prvenstvo otvorila pobjedom 31-16 protiv ovog istog Brazila i nakon uvjerljivih pobjeda u pripremnim utakmicama protiv Slovenije. No, kako je s razglasa zasvirala Marseljeza s pogreškom u uvodu, a tisuće neutralnih navijača, koji su se priklonili Brazilu, utišalo nekoliko stotina Francuza, čarolija iz Bercyja činila se miljama daleko. Nijemci, njih više od deset tisuća, nadali su se showu francuske reprezentacije. Nisu ostali razočarani, ali zato što nisu samo Francuzi igrali nego su show priredili i Brazilci - stoji u uvodu teksta.

Francuska se mučila, prvi put povela tek u 22. minuti, a iako je u 36. minuti imala 19-13, uspjela je sve prokockati i idućih 11 minuta nije postigla gol.

Brazil se uspio vratiti na 20-20 12 minuta prije kraja.

- Demoni iz prvog poluvremena su se vratili, lopte su se olako gubile, ali kao toliko puta kroz povijest netko je iskočio i Francuska se izvukla. Ovaj put je to bio Vincent Gerard koji je obranio tri ključne lopte. Obrana je odigrala jako dobru utakmicu, ali u napadu je previše toga škripalo. Premalo se igralo na krila, a mladi igrači se nisu snašli u nekim situacijama. Ipak, sve ovo moglo bi pasti u zaborav povratkom Nikole Karabatića - zaključuje najtiražniji francuski list L'Equipe.

Francuska iduću utakmicu igra u subotu u 20.30 sati protiv Srbije, Nikola Karabatić utakmicu će gledati s klupe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio