Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lacković: Protiv Slovenije bi nam trebalo biti nešto lakše

None Foto: 24sata/ilustracija

Blaženko Lacković Islandu je zabio pet golova iz šest pokušaja, no najavljuje da bi protiv Slovenije u srijedu ipak trebali nešto lakše doći do nove pobjede i dva boda

Možda utakmica s Islandom nije bila baš najbolja, ali samo zbog toga jer je bila jako bitna za nas. Očekivanja su velika, a turnir je dug i težak, bili smo u grču jer je prva utakmica na prvenstvo. Možda smo bili malo preblagi u obrani, u napadu smo morali igrati jedan na jedan, ali slomila ih je ta 5-1 obrana i odlični Mirko na golu, rekao je preporođeni Blaženko Lacković.

Hrvatska haubica ponovno je proradila, zabio je pet golova iz šest pokušaja što je za vanjskog igrača u ovako važnoj fantastičan uspjeh. U srijedu nas čeka Slovenija.

- Protiv Slovenije bi trebalo biti lakše, morali bi biti poletniji, agresivniji, brži... Iako, ta utakmica sa Slovenijom će sigurno biti agresivnija i žešća. Oni moraju ići na sve ili ništa jer su izgubili od Norveške, a mi ipak imamo dva boda protiv Islanda - priča Lac.

Slavko Goluža najavljivao je i na pripremama jaki Island, upozoravao je da se neće primijetiti nedostatak njihova najboljeg igrača posljednjih godina Olafura Stefanssona.

- Nije bilo lako, ali to smo i očekivali. Oni su puno bolji i agresivniji bez Stefanssona i to su sada pokazali. No mi smo u pravim trenucima odigrali koliko treba, a utakmicu je dobila naša obrana 5-1 koju sam čuvao za kraj utakmice - otkrio je izbornik.

Goluža je najavio novu tešku utakmicu protiv susjeda iz Slovenije.

- Slovenci jako dobro trče, neće biti jednostavna utakmica. Sad ih moramo dobro proučiti i pripremiti se za njih. Imaju dobrog Špilera i Zormana koji su im motori momčadi, na golu je vrlo dobar Škof. Ma, jednostavno moramo biti pravi želimo li nastaviti prema planu.

Manuel Štrlek zabijao je Islanđanima iz nemogućih pozicija. Njegovih osam golova iz osam pokušaja uništili su Gustavssona na golu.

- Znali smo da su Islanđani jako dobri, ali pokazali smo naš poznati pobjednički mentalitet. Mislim da je presudila dužina klupe. Slovenija je, pak, mlada i brza momčad, igraju brz i moderan rukomet i morat ćemo dati sve od sebe da bi ih pobijedili.

Komentari (22)
  • ...Hrvatska i Slovenska himna u Srbiji...hmmmm,neodoljivo...za sve ostalo tu je MC...

    17. 1. 2012,   12:55
  • Naprijed kaubojiii !

    17. 1. 2012,   12:16
  • ...mene samo zanima kad će se konačno Kopljara posjest na klupu na duže vrijeme, čovjek uopće ne razumije rukomet, ulazak između igrača u zaletu, šut na gol, to je sve što treba radit..buntić je za njega space shuttle što bi rekao mamić..dokle ga moramo gledat?

    17. 1. 2012,   13:15