Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lacković uoči drugog kruga: Tek sada moramo dati gasa

None Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

"Jako je lijepo biti najuspješnija momčad turnira, ali tek moramo zapeti, dati gasa, krenuti još žešće. Sve izgleda lijepo dok pobjeđujemo, no čekaju nas teži izazovi"

Izgledalo je kao igra mačke i miša. Norveška ni u jednom trenutku nije mogla parirati Hrvatskoj. Najboljoj Hrvatskoj dosad.

- Fenomenalno! Konačno smo odigrali kako treba od prve do zadnje minute. Eto, prvi cilj smo ostvarili, sve što napravimo dalje bit će velik uspjeh - rekao je kapetan Igor Vori.

Svi naši igrači bili su nasmijani, vedri, odlično raspoloženi. Kako i neće, poigrali su se s Norveškom, jedini su sa stopostotnim učinkom na EP-u, u Novi Sad nose četiri boda...

- Da, jako je lijepo biti najuspješnija momčad turnira, ali tek sad moramo zapeti, dati gasa, krenuti još žešće. Sve izgleda lijepo dok pobjeđujemo, no čekaju nas puno teži izazovi - kaže Blaženko Lacković.

Mirko Alilović ponovno je bio sjajan, obranio je 13 lopti, obrana je u prvih 18 minuta primila samo tri gola, a do kraja je izbornik Goluža stigao i odmoriti ključne igrače.

- Trebat će nam svježine u idućim utakmicama, zato je dobro što se utakmica razvijala točno onako kako sam planirao. Žao mi je samo što već u prvom dijelu nismo napravili veću prednost – kaže Goluža.

U nedjelju u Novom Sadu čeka nas Španjolska, a u utorak Francuska, koja u drugi krug ide bez bodova. To bi trebala biti dobra vijest za naše rukometaše...

- Ma pustite vi to... I Poljska je na Svjetskom prvenstvu u u Hrvatskoj u drugi krug otišla bez ijednog boda pa je na kraju osvojila broncu. Bez obzira na sve, Francuzi su uvijek Francuzi - oprezan je Vori.

Skupina 2

1. Hrvatska 4

2. Španjolska 3

3. Mađarska 3

4. Slovenija 2

5. Island 0 

6. Francuska 0

Komentari (16)
  • Španjolce smo dva puta tukli u kvalifikacijama, iako to nije isto, ali mislim da ih opet možemo i moramo pobijediti. Francuzima moramo vratiti za sva ona druga mjesta, pogotovo za SP u Hrvatskoj, sada kad su u najtežoj situaciji. A Mađari, hm... Oni su iznenađenje turnira, tvrdi su, imaju jaku obranu. Nadam se da se nećemo morati "vaditi" protiv njih u zadnjoj utakmici za polufinale. Ajmo naši po jedino što nam nedostaje!! Nek svira Lijepa naša usred Beograda!!!

    21. 1. 2012,   11:45
  • pa idi onda ulozi kucu na kladionici ako si tolko informiran,daj mi reci odma i rezultat da ne gledam djabe ,bezveze se zivcirat,pozdrav troprsti hehehheh,zivio

    21. 1. 2012,   10:16
  • Dečki samo naprijed,razvalite umišljene Europljane,uz vas sam,i naravno Lijepa naša na kraju.

    21. 1. 2012,   10:49