Obavijesti

Sport

Komentari 0

Lagana skupina za 'barakude', vaterpolisticama teži izazov...

Lagana skupina za 'barakude', vaterpolisticama teži izazov...
1

Danas je u Barceloni održan ždrijeb za europsko prvenstvo u vaterpolu. Ples kuglica barakude je smjestio u vrlo laganu skupinu C, dok će vaterpolistice imati puno teži zadatak u skupini A...

VIDEO

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija će na Europskom prvenstvu, koje će se od 14. do 28. srpnja održati u Barceloni, nastupiti u skupini C u kojoj će joj protivnici biti selekcije Nizozemske, Turske i Grčke, dok vaterpolistice nisu imale sreće sa ždrijebom koji ih je svrstao u skupina A sa ekipama Izraela, Nizozemske, Francuske, Italije i Grčke.

Tako je odlučeno na ždrijebu, koji se u srijedu održao u Barceloni, na kojem je 16 muških reprezentacija razvrstano u četiri, a 12  ženskih reprezentacija u dvije skupine.

Ždrijeb turnira vaterpolista

Skupina A: Njemačka, Gruzija, Italija, Mađarska

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skupina B: Crna Gora, Malta, Francuska, Španjolska

Skupina C: HRVATSKA, Nizozemska, Turska, Grčka

Skupina D: Rusija, Srbija, Slovačka, Rumunjska

U ždrijebu za turnir vaterpolista reprezentacije su bile podijeljene u tri jakosne skupine od kojih su u prvoj bile četiri najbolje reprezentacije s prošlog EP-a u Beogradu, a to su Srbija, Crna Gora, Mađarska i Grčka. U drugom jakosnom razredu uz Hrvatsku su bile Španjolska, Italija i Rusija, jer su to reprezentacije koje su 2016. u Beogradu bile plasirane od 5. do 8. mjesta, dok su u trećoj jakosnoj skupini bile reprezentacije koje su se na Europsko prvenstvo plasirale kroz kvalifikacije, a to su Francuska, Gruzija, Njemačka, Malta, Nizozemska, Rumunjska, Slovačka i Turska.

Sustav natjecanja na EP ostao je isti i po njemu će četiri pobjednika skupina izravno plasirati u četvrtfinale, dok će drugi i treći iz svake skupine razigravati za preostala četiri mjesta.

Prvu utakmicu odabranici Ivice Tucka igrat će 16. srpnja protiv Nizozemske, drugi suparnik našim vaterpolistima bit će Turska 18. srpnja, a 20. srpnja, vjerojatno odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini C, odigrat će protiv reprezentacije Grčke.

Ždrijeb turnira vaterpolistica

Skupina A: Izrael, Nizozemska, Francuska, Italija, HRVATSKA, Grčka

Skupine B: Srbija, Rusija, Mađarska, Španjolska, Turska, Njemačka

Za ždrijeb turnira vaterpolistica  bile su četiri jakosne skupine. U prvoj su finalisti prošlog EP-a Mađarska i Nizozemska, u drugoj Italija i Španjolska koje su igrale za broncu u Beogradu, u trećoj Grčka i Rusija, a u četvrtoj šest reprezentacija koje su sudjelovale u kvalifikacijama za EP, a to su Hrvatska, Francuska, Njemačka, Izrael, Srbija i Turska.

Odabranice izbornika Dragana Matutinovića prvu će utakmicu igrati 14. srpnja protiv Nizozemske, a potom slijede dvoboji 15. srpnja protiv Francuske, 17. srpnja protiv Grčke, 19. srpnja protiv Italije i 21. srpnja protiv Izraela.

Iz dvije skupine po šest reprezentacija u četvrtfinale će se plasirati najbolje četiri ekipe, a parovi će biti formirani križanjem po formuli A1 - B4, A2 - B3, B2 - A3, B1 - A4.

Vaterpolski turnir u Barceloni bit će odigran u kompleksu Bernat Picornell, koji je smješten na Montjuicu, a bio je domaćin natjecanja u vodenim sportovima na Olimpijskim igrama 1992. godine, na Svjetskom prvenstvu 2013. godine, a tu su odigrani i završni turniri (Final 6) vaterpolske Lige prvaka 2014. i 2015. godine.

Izvučene su skupine za EP u Barceloni. Ženska i muška reprezentacija Hrvatske 1.kolo igraju protiv Nizozemske Žene 🤽‍♀...

Posted by Hrvatski vaterpolski savez on 7. ožujka 2018
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov