Obavijesti

Sport

Komentari 47

Legenda o Rapaiću: U Perugiji još pamte Mikija i plaču za njim

Legenda o Rapaiću: U Perugiji još pamte Mikija i plaču za njim
1

Trinaest godina poslije odlaska u Perugiji plaču za Rapaićem. U kafićima se služi kava “Rapaic”, a ne srame se priznati da je zbog Mikija grad navijao za Hrvatsku

VIDEO

Milan Rapaić? Sjećamo li ga se? Što pijete, ide na račun kuće, dočekao nas je Brahim Abassise - Bruno (47), vlasnik puba Joyce u Perugiji. 

Na spomen Rapaićeva imena u Perugiji biste, bez problema, preživjeli dva dana. I to s tri obroka dnevno.

- U Perugiji su igrali Paolo Rossi, Genaro Gatusso, Marco Materazzi, Fabrizio Ravanelli, ali nitko nije, kao Miki, ostao četiri godine. I zato je najveći kojeg smo imali - kaže Bruno.

Rapaić je u Perugiji igrao od 1996. do 2000. Ostao bi i dulje, no gazda Gauci ga je zamolio da ode kako bi klub zaradio 10 milijuna maraka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Luciano Gaucci, sin Perugijina gazde, molio me je da prihvatim ponudu Fenerbahčea. Alessandro Gaucci mi je rekao da je Perugia u financijskoj krizi te da je u opasnosti i obitelj Gaucci - govori Rapaić.

Otišao je i spasio klub. 

- Cijeli život pomažem nekome, pa i onima koji imaju milijarde - objasnio je Miki.

Bio je miljenik Gauccija, a za njih je jednom rekao.

- Stari gazda stalno je grintao, govorio bi mi da sam debeljko: ‘Igra odlično, a što bi tek bilo da je mršaviji’.

Unatoč mitskom statusu, u gradu nema ni jednoga grafita posvećenog Rapajiću.

- Bio ih je pun grad, no lani se preuređivao i zidovi su obojeni u bijelo - kaže Bruno koji, zbog poznanstva s Rapaićem, i danas uživa poseban status.

- S Mikijem sam često izlazio na ručak i večeru, u diskoteku... Ne sjećam se da je imao neko specijalno jelo, ali znam da je obožavao bijelo vino Torre di Giano. Zbog njega su ga svi u Perugiji počeli piti, pa ga se jedno vrijeme nije moglo nabaviti. Sve je bilo rasprodano!

Rapaić danas ima trgovinu odjećom i obućom, a rado se sjeća jedinoga grada u kojem su navijači skandirali protivničkom igraču. U Perugiji to ne skrivaju.

- Tijekom utakmice Hrvatske i Italije na SP-u 2002. navijači Perugije su zbog mene navijali za Hrvatsku. Kad sam dao gol, u kafićima u Perugiji svi su skakali od oduševljenja. Zvali su me prijatelji iz Perugije, novine su o tome pisale - izjavio je Rapaić.

Perugia je danas u 3. ligi s velikim izgledima da izbori Seriju B. Igrača kao Rapaić više nemaju, kažu, a neće ni imati. Legendu koja nije izblijedila i kojoj se 13 godina poslije još klanja cijeli grad.

Svatko iz Hrvatske dobije kavu ‘Rapaic’

U većini gradskih kafića, čiji su vlasnici navijači Perugije, na spomen Rapaića popit ćete kavu - besplatno. I ne samo to. Uz pjesmu “Le magie di Milan Rapaic”, koju konobari pjevaju noseći vam kavu, čokoladom je na pjeni ispisano - Rapaic!

Pogrešno napisali ime i tako je ostalo

Kad govore o Mikiju, Talijani ga izgovaraju Rapajc jer mu je to pisalo na dresu dok je igrao za “crvene”. Kad je stigao iz Hajduka za crkavicu od par stotina tisuća njemačkih maraka, oružar mu je pogrešno otisnuo ime. Miki ga poslije nije htio mijenjati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub