Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Legendarni Arpad Šterbik na kraju sezone završava karijeru

None Foto: Monika Skolimowska/DPA/PIXSELL 3

Španjolski golman mađarskog podrijetla rođen u Srbiji neće produljiti ugovor s najboljom mađarskom momčadi u Ligi prvaka, Veszpremom, a na njegovo bi mjesto trebao stati Rodrigo Coralles (28)...

Jedan od najboljih rukometnih golmana svih vremena, Arpad Šterbik (40), okačit će tenisice o klin.

Španjolski golman mađarskog podrijetla rođen u Srbiji neće produljiti ugovor s najboljom mađarskom momčadi u Ligi prvaka, Veszpremom, iako su mu Mađari ponudili produljenje. Šterbik je odlučio da će na kraju sezone biti kraj njegovoj blistavoj karijeri, a na njegovo bi mjesto trebao stati Rodrigo Coralles (28).

Handball European Championships - Spain vs Sweden | Autor: Monika Skolimowska/DPA/PIXSELL Foto: Monika Skolimowska/DPA/PIXSELL

Šterbik je u svojoj bogatoj karijeri osvojio četiri puta Ligu prvaka. Reprezentativnu karijeru započeo je još u SR Jugoslaviji, koja je kasnije postala srpska rukometna reprezentacija, osvojivši s njom dvije bronce (1999. i 2001.) i skupivši 120 nastupa. 

Tek 2010. počeo je nastupati za španjolsku reprezentaciju, iako je već 2008. dobio njihovo državljanstvo. Sa Španjolskom je osvojio treće mjesto na SP-u u Švedskoj 2011., zlato 2013., europsko srebro 2016. i zlato 2018.  Unatoč brojnim ozljedama koje su ga pratile, pa čak i operaciji srca, Šterbik je i dalje ostao jedan od najboljih i najdugovječnijih golmana 40x20 terena. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prije 14 godina proglašen je i trećim po redu golmanom koji je postao najbolji igrač svijeta prema izboru IHF-a. 

Komentari (7)