Obavijesti

Sport

Komentari 19

Legendarni Bode Miller objavio: Odlazim, više nisam motiviran

Legendarni Bode Miller objavio: Odlazim, više nisam motiviran
1

Osim logističkih izazova i prioriteta, imam toliko iskustva da znam da nema prečaca kako se tomu ne bih morao potpuno posvetiti, a to bi iziskivalo puno žrtve oko drugih stvari, objasnio je

VIDEO

Gotov sam. Imao sam dugu karijeru skijaša, ali više nisam željan toga, rekao je Bode Miller, legendarni američki skijaš, koji je posljednjeg dana listopada i službeno okončao karijeru u dobi od 40 godina.

- Dugo sam razmišljao o tome. Kad pogledam na djecu i svoj život, nemam više motivaciju, želju ni išta drugo da prolazim kroz sve ponovo. Osim logističkih izazova i prioriteta, imam toliko iskustva da znam da nema prečaca kako se tomu ne bih morao potpuno posvetiti, a to bi iziskivalo puno žrtve oko drugih stvari - dodao je.

Miller je debitirao na Olimpijskim igrama 1998. u Naganu kao 20-godišnjak, a osvojio je dvije srebrne medalje u Salt Lake Cityju 2002. te zlato, srebro i broncu u Vancouveru 2010. uz broncu u Sočiju 2014., kada je postao najstariji osvajač olimpijske medalje u alpskom skijanju.

- Što će mi nedostajati? Ha, mislim da neće ništa. Imao sam dugu karijeru, stvari su prošle tako kako su prošle. Mislim da sam dostigao maksimum od svog skijanja i iskustva koje sam stekao.

Bode je postao prepoznatljiv po svom načinu skijanja "na glavu" koje bi za mnoge druge skijaše značilo i izlijetanje sa staze, ali ne i za njega koji bi tako znao napraviti razliku u odnosu na konkurenciju. A činio je, kako je sam priznao, i brojne pogreške, kao što je ona da se natjecao odvojeno od svoje reprezentacije.

- Naravno da sam napravio puno pogrešaka i glupih stvari, ali činio sam stvari onako kako sam mislio da trebam. To je moj najveći uspjeh - rekao je.

Millera u Americi smatraju članom zlatne generacije američkih alpskih skijaša, uz Lindsey Vonn i Juliju Mancuso koje bi se trebale oprostiti na Olimpjskim igrama u Pjeongčangu iduće godine, dok će Ted Ligety možda ostati aktivan sve do 2022.

Bode će također putovati u Južnu Koreju, ali kao stručni komentator američke javne televizije NBC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica