Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Legendarni Bode Miller objavio: Odlazim, više nisam motiviran

None Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Osim logističkih izazova i prioriteta, imam toliko iskustva da znam da nema prečaca kako se tomu ne bih morao potpuno posvetiti, a to bi iziskivalo puno žrtve oko drugih stvari, objasnio je

Gotov sam. Imao sam dugu karijeru skijaša, ali više nisam željan toga, rekao je Bode Miller, legendarni američki skijaš, koji je posljednjeg dana listopada i službeno okončao karijeru u dobi od 40 godina.

- Dugo sam razmišljao o tome. Kad pogledam na djecu i svoj život, nemam više motivaciju, želju ni išta drugo da prolazim kroz sve ponovo. Osim logističkih izazova i prioriteta, imam toliko iskustva da znam da nema prečaca kako se tomu ne bih morao potpuno posvetiti, a to bi iziskivalo puno žrtve oko drugih stvari - dodao je.

Miller je debitirao na Olimpijskim igrama 1998. u Naganu kao 20-godišnjak, a osvojio je dvije srebrne medalje u Salt Lake Cityju 2002. te zlato, srebro i broncu u Vancouveru 2010. uz broncu u Sočiju 2014., kada je postao najstariji osvajač olimpijske medalje u alpskom skijanju.

- Što će mi nedostajati? Ha, mislim da neće ništa. Imao sam dugu karijeru, stvari su prošle tako kako su prošle. Mislim da sam dostigao maksimum od svog skijanja i iskustva koje sam stekao.

Bode je postao prepoznatljiv po svom načinu skijanja "na glavu" koje bi za mnoge druge skijaše značilo i izlijetanje sa staze, ali ne i za njega koji bi tako znao napraviti razliku u odnosu na konkurenciju. A činio je, kako je sam priznao, i brojne pogreške, kao što je ona da se natjecao odvojeno od svoje reprezentacije.

- Naravno da sam napravio puno pogrešaka i glupih stvari, ali činio sam stvari onako kako sam mislio da trebam. To je moj najveći uspjeh - rekao je.

Millera u Americi smatraju članom zlatne generacije američkih alpskih skijaša, uz Lindsey Vonn i Juliju Mancuso koje bi se trebale oprostiti na Olimpjskim igrama u Pjeongčangu iduće godine, dok će Ted Ligety možda ostati aktivan sve do 2022.

Bode će također putovati u Južnu Koreju, ali kao stručni komentator američke javne televizije NBC.

Komentari (19)
  • Bode legendo :D! Definitivno jedan od najboljih,ali cini mi se da ipak nije iskoristio sav potencijal koji je imao.Skijanje mu vise bilo zabava pa samim time i ne spada u vrh najtrofejnijih skijasa,ali ipak za mene jedan od najvecih!

    31. 10. 2017,   20:00
  • Pjeončangu? 😂😂😂😂😂😂😂😂

    31. 10. 2017,   19:47
  • Nogometna ikona !

    31. 10. 2017,   19:51