Obavijesti

Sport

Komentari 3

Legendarno krilo 'kauboja' se oprostilo: Morao je doći kraj...

Legendarno krilo 'kauboja' se oprostilo: Morao je doći kraj...
7

Nakon Drage Vukovića, Vedran Zrnić, još jedna legenda hrvatskog rukometa, odlučio je "objesiti tenisice o klin" u Nexeu i tako završiti igračku karijeru koja je trajala 21 godinu

VIDEO

Desno krilo koje je u gotovo 200 nastupa za hrvatsku reprezentaciju osvojio velik broj medalja, završio je s igračkom karijerom. Učinio je to u RK Nexeu iz Našica, hrvatskom viceprvaku u kojemu je proveo četiri godine.

Ipak, kako su javili iz kluba, Vedran Zrnić (39) neće mijenjati sredinu već će ostati među Slavoncima, samo u nešto drugačijoj ulozi. S parketa Vedran uskače u ured te će svojim iskustvom pomagati našičkom klubu izvan terena, no ne zna se još točno na kojoj funkciji.

- Nakon toliko godina igranja rukometa i ovoj je priči morao doći kraj, koji to u stvari i nije. Naime, odlučio sam i dalje ostati u rukometu, točnije RK Nexe gdje ću od sada obavljati neke druge funkcije, ali van parketa. Upravo zbog toga što volim rukomet, što se cijeli život bavim s njime, želim se zahvaliti predsjedniku Josipu Ergoviću i RK Nexe što su mi pružili priliku i povjerenje da nastavim raditi u klubu - rekao je Zrnić i dodao:

- Naravno, na meni je da pokušam biti isto tako dobar kao do sada na parketu, ovoga puta u pozadini kako bi RK Nexe u narednim sezonama bio još bolji te sam uvjeren kako ću to dobiveno povjerenje uspjeti i opravdati. Na svu sreću, iako je iza mene puno godina profesionalnog rukometa, prošao sam bez ozljeda i to je ono što će mi dati dodatnu snagu za daljnje korake u klubu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zrnić svoje iskustvo, kaže, želi prenijeti i na mlađe generacije: 

- Svojim iskustvom sigurno ću moći pomoći klubu, igračima i svima onima koji to budu od mene očekivali, a vezani su uz RK Nexe.Upravo tako veliko rukometno iskustvo koje imam vjerujem da će dobro doći klubu, cijeloj momčadi, mlađim dečkima koji tek dolaze, te ćemo s njim još više unaprijedili sve ono što još nedostaje u RK Nexe - zaključio je Zrnić za našički klub.

Bogata i dugogodišnja karijera Vedrana Zrnića okrunjena je brojnim uspjesima. Badel 1862 Zagreb bio je prvi klub ovoga rođenog Zagrepčanina. Početkom novog tisućljeća odlazi u Sloveniju u RD Prule 67, a nakon toga prelazi u Gorenje Velenje gdje igra dvije sezone do 2006.

Nakon Slovenije odlazi u Njemačku u VfL Gummersbach, a poslije toga odlazi u Wisła Płock u Poljskoj. Internacionalnu karijeru nastavlja u istanbulskom Beşiktaşu da bi se na koncu svoje karijere 2015. godine vratio u Hrvatsku, odnosno, u RK Nexe. 

Kao član hrvatske rukometne reprezentacije osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003., te srebrne medalje na svjetskim prvenstvima u Tunisu 2005. i Hrvatskoj 2009. i na Europskom prvenstvu u Austriji 2010.  

Nastupio je čak 189 puta pod hrvatskom zastavom, a dobitnik je prestižnih nagrada, među kojima i one za najboljeg sportaša Grada Našica 2016. godine, a dobio je i državnu nagradu za šport "Franjo Bučar" kao najbolje desno krilo na Svjetskom prvenstvu 2011. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića