Obavijesti

Sport

Komentari 14

Legendarno: San Marino je zabio gol koji je zapalio Twitter

Legendarno: San Marino je zabio gol koji je zapalio Twitter
2

Gol kojeg je Norveškoj zabio Mattia Stefanelli u Oslu posve je zapalio reprezentativni Twitter San Marina, zavladao je šok, nevjerica. Autsajder je držao bod kod velikog favorita...

VIDEO

Večeras je San Marino poražen kod Norveške 4-1 u Oslu što se i očekivalo.

Poznato je da je ova mala državica s Apenina apsolutni nogometni autsajder i da u kvalifikacijama, bilo za Euro ili Mundijal, služe za popravljanje gol razlike. Gol kojeg je zabio Mattia Stefanelli u Skandinaviji posve je zapalio njihov reprezentativni Twitter, zavladao je šok, nevjerica. 

- Zamislite, 1-1 je u Oslu!

- Zabili smo gol u gostima! Stefanelli, ti si je**** legenda!

- GAOLGFAOGAOALGOALGOALGOAGLAGOALGIAAAAAAAAAAAAL!

- Ako doista završi izjednačeno, naši snovi će se ostvariti!

VIDEO 

Naime, od 1990. godine otkako se natječu u kvalifikacijama, niti jednom nisu došli do pobjede. Ipak, riječ je o amaterima koji velikim djelom igraju u svojoj zemlji. Zemlji u kojoj živi oko 30 tisuća ljudi.

Prvi gol zabili su 1992. na gostovanju u Turskoj, a prvi bod također osvojili protiv iste zemlje godinu kasnije. Završilo je 0-0. Na sljedeći bod čekali su osam godina. Kod Latvije 2001. odigrali su 1-1. Tri godine kasnije, eto im i prve pobjede u povijesti. 28. travnja 2004. pao je Lihtenštajn, no, bila je to tek prijateljska utakmica...

Zatim slijedi crni niz - od 2007. do 2013. uopće nisu uspjeli zabiti niti gol. Zabili su ga Poljacima na domaćem terenu 2013. pri porazu 1-5,  bio je to gol kojeg su proslavili kao pobjedu. Godinu kasnije remizirali su protiv Estonaca (0-0) kod kuće.

Početkom rujna ove godine protiv Litve imali su 1-1 sve do 92. minute, a onda su primili gol i ostali bez ičega. Večeras su zabili solidnoj Norveškoj što je bio savršen povod za slavlje. Ne zabija se na teškom gostovanju svako kolo...

Gol u gostima nisu zabili punih 15 godina, sve do utakmice u Oslu.

- Vjerojatno ćemo čekati još 15 godina za novi gol u gostima. Budimo sretni što smo živjeli kad se dogodio ovaj čarobni trenutak.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu