Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Legende Zagreba: Plačemo, a Dražena Medića briga za sve...

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

UDARAC Nakon 96 godina Zagreb mora napustiti Kranjčevićevu jer nije ispunio uvjete iz ugovora. Stadion je zapušten i devastiran. Dražen Medić, građevinski poduzetnik, preuzeo je klub 2004.

Ovo je velika katastrofa, svi znamo što Kranjčevićeva znači za Zagrepčane, ali toliko se lošeg u zadnje vrijeme u klubu dogodilo da me ovo ne čudi, rekao je Hrvoje Štrok (37), dečko iz zagrebačkih Gajnica, koji je karijeru u HNL-u počeo upravo u Kranjčevićevoj.

NK Zagreb i Kranjčevićeva su kao prst i nokat. Zajedno su od 1921. godine, kad je stadion završen. I od tada, na njemu igraju 96 godina. Nikad nije bilo problema. Sve do sada... Naime, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport poslao je dopis klubu u kojem piše da je suradnji stadiona i kluba - kraj.

U dopisu, kojeg je potpisao pročelnik Ivica Lovrić, stoji da su Grad i NK Zagreb 18. prosinca 1996. sklopili ugovor o zakupu tog sportskog objekta, a aktualni istječe 30. listopada 2017. No NK Zagreb nije ispunio obveze i Grad mu neće produžiti ugovor.

Plastično objašnjenje bilo bi da Zagreb 15 dana nakon isteka ugovora mora pokupiti stvari i napustiti stadion. Ali sve stvari, od fotografija na zidu, trofeja, medalja, almanaha, starih fotografija legendarnih igrača i utakmica, zastavice... Na mjestu gdje je nekad igrao NK Zagreb neće ostati ništa, nikakva uspomena na nekad slavni klub, jedini, koji je uz Dinamo, Rijeku i Hajduk bio prvak Hrvatske. Bilo je to slavne 2002., kad je trener bio Cico Kranjčar.

Nitko im ne želi pomoći

- Ovo što se radio u klubu posljednih godina je stvarno žalosno, nemam druge riječi.  Imam osjećaj kao da su namjerno željeli da klub dođe u takvu situaciju, odmaknuli su ga od navijača. Nitko ne pomaže, nema akcije oko kluba a to je tužno, zato mi se ovako sa strane i čini kao da netko sve to radi namjerno. Ispada da je Dražena Medića baš briga za sve - tužnim je glasom rekao Antonio Franja, član Cicine legendarne generacije koja se 2002., okitila naslovom prvaka Hrvatske.

Bili su to slavni dani.

Klub bi se mogao i ugasiti

- Odgovorni su vjerojatno znali i ranije što se može dogoditi, ne znam zašto nisu reagirali, kao da su htjeli da se tako nešto dogodi - smatra Štrok.

I dogodilo se. Zagreb će još malo imati krov nad glavom, a potom napušta Kranjčevićevu. Kamo će? To nitko ne zna. Možda u Veslačku ulicu, no sve se glasnije priča da bi, zbog dugova, mogli ostati i bez tog kampa.

Postoji i onaj crni scenarij, o kojem se, nažalost, također priča. Da, gašenje kluba. S obzirom na sve u klubu, to bi bio logičan slijed. Zagrepčani bi mogli ostati bez svog - Zagreba.

Komentari (53)
  • dražen medić .... mjesto rođenja BiH , miljenik milana bandića .... Zagrebe , jednostavno nisi imal nikakve izglede

    2. 10. 2017,   09:51
  • Ma nego kako bude rodijak tamo radio kompleks zgrada,koga briga za povijest Zagreba i za naš grad,neka se oni samo bogate,neka saniraju kriminalce i lopove,neka plaćaju svojim Jaranima 3 puta više svaki posao s gradom,pa im ovi vraćaju pinku,neka,neka nekom u tjedan dana anonimno sjedne na raččun 13.5 milijuna kn za kampanju,neka,a "institucije neka rade svoj posooo"

    2. 10. 2017,   08:28
  • Kazem vam ljudi 2015 godine radio sam tamo na odrzavnju terena....mjesec dana sam radio i nema prve place...reko aj bok...igraci nisu znali dobivat po 9 mjeseci placu...stalni radnici tamo takodjer....lik ide uredivat wc-e i svlacione u kompi sa bandicem, a wc-i svlacione bili u super stanju...opralo se 2 milijona sam tak...i onda kad dodjem na ovaj portal i cujem ove mamicevce i zagovornike takvih kao sto je on smuci mi se zivot jer udisat zrak sa toliko praznoglavaca je stvarno tezak zadatak

    2. 10. 2017,   09:06