Obavijesti

Sport

Komentari 53

Legende Zagreba: Plačemo, a Dražena Medića briga za sve...

Legende Zagreba: Plačemo, a Dražena Medića briga za sve...
1

UDARAC Nakon 96 godina Zagreb mora napustiti Kranjčevićevu jer nije ispunio uvjete iz ugovora. Stadion je zapušten i devastiran. Dražen Medić, građevinski poduzetnik, preuzeo je klub 2004.

VIDEO

Ovo je velika katastrofa, svi znamo što Kranjčevićeva znači za Zagrepčane, ali toliko se lošeg u zadnje vrijeme u klubu dogodilo da me ovo ne čudi, rekao je Hrvoje Štrok (37), dečko iz zagrebačkih Gajnica, koji je karijeru u HNL-u počeo upravo u Kranjčevićevoj.

NK Zagreb i Kranjčevićeva su kao prst i nokat. Zajedno su od 1921. godine, kad je stadion završen. I od tada, na njemu igraju 96 godina. Nikad nije bilo problema. Sve do sada... Naime, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport poslao je dopis klubu u kojem piše da je suradnji stadiona i kluba - kraj.

U dopisu, kojeg je potpisao pročelnik Ivica Lovrić, stoji da su Grad i NK Zagreb 18. prosinca 1996. sklopili ugovor o zakupu tog sportskog objekta, a aktualni istječe 30. listopada 2017. No NK Zagreb nije ispunio obveze i Grad mu neće produžiti ugovor.

Plastično objašnjenje bilo bi da Zagreb 15 dana nakon isteka ugovora mora pokupiti stvari i napustiti stadion. Ali sve stvari, od fotografija na zidu, trofeja, medalja, almanaha, starih fotografija legendarnih igrača i utakmica, zastavice... Na mjestu gdje je nekad igrao NK Zagreb neće ostati ništa, nikakva uspomena na nekad slavni klub, jedini, koji je uz Dinamo, Rijeku i Hajduk bio prvak Hrvatske. Bilo je to slavne 2002., kad je trener bio Cico Kranjčar.

Nitko im ne želi pomoći

- Ovo što se radio u klubu posljednih godina je stvarno žalosno, nemam druge riječi.  Imam osjećaj kao da su namjerno željeli da klub dođe u takvu situaciju, odmaknuli su ga od navijača. Nitko ne pomaže, nema akcije oko kluba a to je tužno, zato mi se ovako sa strane i čini kao da netko sve to radi namjerno. Ispada da je Dražena Medića baš briga za sve - tužnim je glasom rekao Antonio Franja, član Cicine legendarne generacije koja se 2002., okitila naslovom prvaka Hrvatske.

Bili su to slavni dani.

Klub bi se mogao i ugasiti

- Odgovorni su vjerojatno znali i ranije što se može dogoditi, ne znam zašto nisu reagirali, kao da su htjeli da se tako nešto dogodi - smatra Štrok.

I dogodilo se. Zagreb će još malo imati krov nad glavom, a potom napušta Kranjčevićevu. Kamo će? To nitko ne zna. Možda u Veslačku ulicu, no sve se glasnije priča da bi, zbog dugova, mogli ostati i bez tog kampa.

Postoji i onaj crni scenarij, o kojem se, nažalost, također priča. Da, gašenje kluba. S obzirom na sve u klubu, to bi bio logičan slijed. Zagrepčani bi mogli ostati bez svog - Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija