Obavijesti

Sport

Komentari 37

L'Equipe: Sudar Francuske i Hrvatske jedini je pravi derbi

L'Equipe: Sudar Francuske i Hrvatske jedini je pravi derbi
2

Bili smo razočarani lani u Švedskoj jer nije bilo okršaja s Hrvatima. Od SP-a 2005. godine ove dvije momčadi su nas navikle na velike utakmice, stoji u najavi utakmice

VIDEO

Vodeći francuski sportski dnevnik L'Equipe dvoboj Francuske i Hrvatske na Europskom prvenstvu rukometaša drži jedinim pravim rukometnim derbijem.

Novinar Olivier Paquereau koji za L'quipe prati Francusku na Euru u Srbiji uoči dvoboja u utorak u Novom Sadu piše:

- Bili smo razočarani lani u Švedskoj jer nije bilo okršaja s Hrvatima. Od Svjetskog prvenstva 2005. godine ove dvije momčadi su nas navikle na velike utakmice uglavnom u završnicama natjecanja, a od te 2005. do danas igrali su devet puta, a Francuska je slavila u šest navrata - piše Paquereau.

Najveće zvijezde u redovima francuske reprezentacije, Nikola Karabatić i Daniel Narcisse, suglasni su po pitanju najdraže pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo je lijepo vidjeti 16 tisuća ljudi u finalu u Zagrebu i tu veličanstvenu atmosferu. Svi su bili protiv nas, a na kraju smo slavili - rekao je Karabatić, a složio se Narcisse.

- To je bio veliki trenutak za sve nas i francusku reprezetaciju. Pobjeda nad Hrvatima u takvoj atmosferi na njihovom terenu bila je gotovo nezamisliva.

Vratar Thierry Omeyer koji protiv „kauboja“ uvijek bude iznimno raspoložen s posebnim se užitkom sjeća pobjede iz 2006. godine u polufinalu Europskog prvenstva.

- To je bila moja prva velika pobjeda nad Hrvatima koji su u to vrijeme dominirali rukometnom scenom. Ako se ne varam, u dvije godine bili su svjetski i olimpijski prvaci, te svjetski viceprvaci, pa je naš trijumf dobio na težini – smatra Omeyer, i dodaje.

- Uvijek su nam velike probleme radili igrači iz vanjske linije, Lacković, Balić i Metličić. Posljednjeg više nema, Balić ima 32 godine i znam da je stigao ozlijeđen, pa treba vidjeti od kuda će prijetiti opasnost.

Da su utakmice s Hrvatskom za Francuze ipak nešto posebno potvrdili su i Narcisse, Bertrand Gille, te Luc Abalo.

- Uvijek s njima igramo s puno entuzijazma - tvrdi Narcisse, a Gille sugerira da su uglavnom sitnice odlučivale pobjednika.

- To su sve bile velike utakmice s puno borbe od početka do kraja s dosta tijesnim završnicama – kaže Gille, a na kraju je raspravu priveo kraju Abalo.

- Dovoljno je reći Francuska - Hrvatska. To je najveći derbi jer je između nas veliki sportski rivalitet. Nema tu straha od protivnika nego se radi o velikom respektu i uzajamnom poštovanju. Zato znamo da nas u utorak čeka još jedna velika utakmica, posebno što za nas poraz znači oproštaj od borbe za medalje - zaključio je Abalo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.