Obavijesti

Sport

Komentari 26

Lewis Hamilton odustao, Vettel slavio, gledatelj hodao stazom

Lewis Hamilton odustao, Vettel slavio, gledatelj hodao stazom
2

Sebastian Vettel došao je do treće pobjede u sezoni F1 i 42. ukupno na Velikoj nagradi Singapura, dok je vodeći čovjek SP-a Lewis Hamilton odustao zbog kvara

VIDEO

Velika nagrada Singapura za Svjetsko prvenstvo Formule 1 donijela je puno neočekivanih događaja. Treći put u sezoni najbrži je bio Nijemac Sebastian Vettel u Ferrariju, sekundu i pol iza njega u cilj je ušao Daniel Ricciardo iz Red Bulla, dok je treći bio još jedan ferrarijevac Kimi Räikkönen .

- Ovo je bila jedna od mojih najboljih utrka. Bila je poprilično napeta. Bilo je puno pritiska odostraga, Daniel (Ricciardo) je imao vrlo dobru utrku pazeći na svoje gume. No ja sam određivao brzinu u drugom dijelu utrke i kontrolirao razmak. Imali smo stvarno sjajan vikend - rekao je Vettel, koji je vodio od starta do cilja.

Vodeći čovjek SP-a, Britanac Lewis Hamilton , imao je vikend za zaborav. Nakon petog mjesta u subotnjim kvalifikacijama u nedjeljnoj je utrci odustao na polovici utrke zbog kvara na motoru. Prvi mu je to put u sezoni da nije završio utrku pa je Nico Rosberg četvrtim osvojenim mjestom smanjio zaostatak na čelu za Hamiltonom na 51 bod. Vettel je i dalje treći s dodatnih osam bodova minusa.

- Osjećao sam se jako optimistično i dobro se držao za vodećima. Nadao sam se brzom popravku, ali nije išlo - izjavio je Hamilton za BBC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Održavanje utrke nakratko je došlo u opasnost nakon što je jedan gledatelj upao na stazu i nonšalantno se šetao uz njen rub. Ipak, većih problema ni tragičnih posljedica nije bilo.

VIDEO

Peto mjesto osvojio je Valtteri Bottas , šesto Daniil Kvjat , sedmo Sergio Pérez , a osmi Max Verstappen . Bodove su osvojili još i Carlos Sainz Jr. te Felipe Nasr . Sljedeća je utrka već za tjedan dana u Suzuki, gdje se vozi Velika nagrada Japana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola