Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lewis Hamilton razmišlja da se ponudi na burzi

None Foto: 24sata/ilustracija

Britanac procjenjuje svoje vozačko umijeće na golemih milijardu dolara i došao je na ideju da tu procjenu pretvori u dionice na Londonskoj burzi

Kad se zbroji njegova mladost, veliki vozački talent, vrhunska momčad u kojoj je prvi pilot te golemi sponzorski novac u Formuli 1, karijera Lewisa Hamiltona vrijedi točno milijardu dolara.
Barem tako misli Lewis, koji je došao na ideju da tu procjenu pretvori u dionice i plasira se na Londonsku burzu.
Tako bi, smatra, osigurao financijsku budućnost u slučaju teže nesreće koja bi ga zauvijek udaljila sa staze. Britanac bi 90 posto dionica zadržao za sebe, a prodajom preostalih deset posto dobio bi 100 milijuna dolara, što mu i te kako jamči “mirnu starost”.
Zamisao je vrhunska, ali cijela ta priča, tvrde stručnjaci, ima jednu veliku pogrešku. Karijera Lewisa Hamiltona jednog će dana vrijediti milijardu dolara, vjerojatno i više, no danas nije ni približno toj brojci. U prijevodu, onaj tko odluči kupiti njegove dionice odmah nakon izlaska na burzu, kupit će ih mnogo iznad realne cijene. A burzovni stručnjaci ne vjeruju da će se naći dovoljan broj takvih koji će ukupno “iskeširati” 100 milijuna dolara. Zarada na kupljene dionice došle bi tek kad će njegova karijera zaist vrijediti više od te milijarde. U svijetu profesionalnog sporta ovo će biti prvi slučaj da se netko pretvorio u dionice, a najpoznatiji dosad u svijetu poznatih bio je onaj Davida Bowieja koji je za 33 milijuna funti prodao obveznice za budućih 25 albuma.

Komentari (1)
  • Stvarno pohlepan pa nisu pravi Indijci takvi .....

    14. 1. 2008,   02:02