Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lennox se naklonio Mavroviću: Jedan od najtežih protivnika...

None Foto: Print Screen

Mavrović je bio jedan tvrd borac i ovo je bio jedini poraz njegove karijere. Definitivno je zaslužio moje poštovanje, a ovo je bila jedna od mojih najtežih pobjeda, prisjetio se Lennox Lewis borbe s Mavrovićem

Na današnji dan prije točno 20 godina, 27. rujna 1998. godine, odvila se jedna od najvećih borbi u svijetu boksa. Ona između Lennoxa Lewisa i našeg Željka Mavrovića.

Legendarni 'The Lion' je u borbu s Mavrovićem ušao sa skorom 33-1, a taj jedini poraz je doživio protiv Olivera McCalloma, dok je naš boksač prije te borbe bio neporažen, sa savršenim skorom 27-0, ali i titulom EBU europskog prvaka.

Borba se odvila u Mohegan Sun Areni, a Lewis je jednoglasnom sudačkom odlukom zadržao WBC i Lineal titule. 'The Lion' je odmah nakon borbe izuzetno nahvalio Željka Mavrovića, a niti 20 godina kasnije nije prestao sipati komplimente za popularnu 'Šaku sa Srednjaka'.

- Mavrović je bio jedan tvrd borac i ovo je bio jedini poraz njegove karijere. Definitivno je zaslužio moje poštovanje, a ovo je bila jedna od mojih najtežih pobjeda - objavio je Lewis na svom službenom Instagram profilu.

Inače, taj meč je za Mavrovića ujedno bio i njegov posljednji meč u boksačkoj karijeri.

 

Komentari (29)
  • Lennox Lewis mi je najbolji boksač svih vremena, gospodin, sportaš.... bez afera, bez ružnih riječi, bez foliranja, nametanja, agresivnih scena.

    27. 9. 2018,   20:16
  • 20 godina ? Bem ti život, kuda to vrijeme ide? Sjecam se meča kao da je danas bio...

    27. 9. 2018,   21:10
  • Poštovanje i moj naklon našem Željku Mavroviću. Hvalite Lenoxa, ok, ali Željko je naš i zaslužuje sve pohvale za ovaj meč i svoju karijeru. 🇭🇷

    27. 9. 2018,   21:43